T-COM PRVA HNL - 27. KOLO

Cibalia šokirala Dinamo i 'zakuhala' završnicu

25.04.2010 u 10:30

Bionic
Reading

Iako je Dinamu u Vinkovcima bio dovoljan i jedan bod za potvrdu 12. naslova prvaka, Cibalia je pobijedila 2:0 i odgodila Dinamovu proslavu. To je potvrdilo krizu maksimirske momčadi, kojoj u sljedećem kolu u goste dolazi Hajduk. S ova tri boda Cibalia je ostala u utrci za naslov prvaka i gotovo osigurala izlazak u Europu

Prije godinu dana Dinamo je slavio u Vinkovcima 4:3, što je ujedno bio i posljednji Cibalijin domaći poraz. Na temelju tog rezultata nadali su se u Dinamu da će u Vinkovcima i ovog puta doći barem do boda to jest i teoretske potvrde osvajanja naslova. Međutim, za takvo nešto Jurčićeva momčad morala je pokazati više i želje i znanja, ali to je krasilo igru domaćina.

Dinamo je samo u prvim minutama igrao kako se očekivalo od vjerojatno budućeg prvaka, pa iz tog vremena bilježimo i prigode Sammira odnosno Mandžukića. Kako je vrijeme odmicalo, igra Cibalije postajala je sve učinkovitija i, što je još važnije, opasnija. Tako je u 11. minuti Butini opasno zaprijetio Baraban, a novu opasnost pred Dinamovim golom, u 20. minuti, zakuhao je Radotić.


Dinamovcima kao da nije bilo jasno da im Cibalia može nešto napraviti te su pomalo nezainteresirano promatrali zbivanja na terenu. Novu prigodu u 26. minuti, nakon ubačaja Lukačevića, imao je Kresinger, a tek u 33. minuti gosti su zaposlili domaćeg vratara Antolovića, sa 20-ak metara opasno je zaprijetio Antolić. I to je bilo sve od Dinama u prvom dijelu.

Cibalia je pak nastavila u istom ritmu, a u 40. minuti svoj trud naplatila je golom. Kresinger je započeo akciju, uposlio Lukačevića na desnoj strani, koji je vratio loptu pred Butinu, Baraban je nije uspio zahvatiti, ali zato jest Kresinger i lopta je u luku preletjela obrambeni red gostiju i ušla u mrežu za 1:0.

U drugi dio Dinamo je ušao nešto bolje, a kao rezultat takve igre bile su i dvije, tri poluprilike pred Antolovićem. Međutim, ni nakon Cufreovog odličnog ubacivanja, ni nakon Sammirovog 'izbacivanja' Mandžukića Dinamo nije uspio ugroziti vratara domaćih. Cibalia se pak orijentirala na kontranapade, a nakon što su se gosti ispucali Baraban je u 71. minuti šokirao sve na vinkovačkom stadionu. Naime, ubacivanje Pavličića uspio je nekako zahvatiti kopačkom, a lopta je preletjela i Butinu i Bišćana i Kovača te je ušla u mrežu za 2:0.

Sve nade gostiju u mogući preokret nestale su u 82. minuti kada je sudac Bebek Igoru Bišćanu pokazao crveni karton. Dinamov kapetan đonom je išao na nogu protivnika, pa je kazna bila opravdana. Rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao, pa su Vinkovčani uzdignutih ruku otišli s travnjaka. I donijeli treneru Jurčiću nove probleme.