T-COM PRVA HNL - 27. KOLO

Pobjede Zagreba i Intera za bijeg s dna tablice

23.04.2010 u 20:00

Bionic
Reading

U prve dvije utakmice 27. kola T-Com Prve HNL pobjede su ostvarili domaćini, Zagreb protiv Međimurja i Inter protiv Slaven Belupa

Važne domaće pobjede u prvim utakmicama 27. kola ostvarili su Zagreb i Inter. 'Pjesnici' su na svom stadionu sa 2:1 pobijedili Međimurje, izravnog konkurenta za ostanak u Prvoj HNL. Zagreb je, baš kao što je i najavljivao trener Štimac, očajnički trebao pobjedu te se tako i postavio, jurnuvši od prve minute prema golu Mađarića.

No, do pogotka se čekala prva minuta sudačke nadoknade, kada je svojim 113. prvoligaškim golom Davor Vugrinec donio prednost Zagrebu. Ipak, već u prvoj minuti nastavka, Međimurje je uspjelo izjednačiti a krivac za gol gostiju bio je Krstanović. Strijelac je bio Golubović. Deset minuta prije kraja utakmice, lijepim pogotkom sa 20-ak metara, Abdurahimi je donio svojoj momčadi 2:1 pobjedu i izuzetno važna tri boda.

U drugoj utakmici, Inter je sa 2:0 pobijedio Slaven Belupo. Zvijezda prošlog kola, Bosec ovog puta nije zabio, ali je izborio penal za svoju momčad, a s bijele točke precizan je u 60. minuti bio Sivonjić. Konačnih 2:0 postavio je Živko u 86. minuti dvoboja.