PRVA UTAKMICA FINALA

Hajduk u završnici srušio Šibenik

21.04.2010 u 19:49

Bionic
Reading

U prvoj utakmici finala Hrvatskog nogometnog kupa na Poljudu Hajduk je bio bolji od Šibenika sa 2:1 (0:0). Domaćin je poveo preko Tičinovića (62), a gol za pobjedu djelo je Ibričića (88). Važan pogodak za goste pred uzvrat na Šubićevcu postigao je Zec (65 - 11 m)

Nakon prvih 90 minuta bitke za 'Rabuzinovo sunce' zadržana je neizvjesnost. Hajduk je uspio slomiti vrlo dobre Šibenčane i tako stići nadomak svojeg petog kupa, ali put na Šubićevac neće biti formalnost. Momčad sa Šubićevca zabila je gol u gostima te će na svojem stadionu pokušati doći do prvog trofeja u 78-godišnjoj povijesti. Ipak, tradicija nije na strani Šibenika, jer je kup uvijek osvojila ona momčad koja je pobijedila u prvom finalnom susretu.

Pred oko 15 tisuća gledatelja početak je pripao 'bilima'. Prvo je u osmoj minuti Ibričić traljavo pucao nakon što je gostujući vratar Blažević nepotrebno izašao, a nešto kasnije je šibenskog čuvara mreže sa 17 metara zagrijao Anas Sharbini. Kako je utakmica odmicala, gosti su bili sve ravnopravniji i opasniji, a prijetili su Fuštar (29), Ademi (33) i Zec (42). Nijednom Hajdukov golman Subašić nije morao intervenirati. Najbolja prilika je ipak pripala domaćinu. Ibričić je u 45. minuti izborio jedanaesterac, sam ga je i izveo, ali ga je Blažević pročitao i prometnuo se u junaka dvoboja.

U drugom dijelu sreća se osmjehnula Hajduku, jer je u 48. minuti Budiša nakon ubacivanja s desne strane zatresao gredu. Trener Splićana Stanko Poklepović u 61. minuti je bio prisiljen zamijeniti ozlijeđenog Oremuša Tičinovićem, koji mu se odužio za manje od minute. Strinić je ubacio, a mlada nada domaćina sa šest metara zatresla je mrežu. Slavlje na Poljudu kratko je trajalo. Zec je u 64. minuti iznudio jedanaesterac te ga sigurno i realizirao. Do kraja prvog finalnog dvoboja Ljubičić je zaprijetio iz voleja, ali nije bilo posla za Blaževića. I kad su mnogi očekivali da će utakmica završiti sa 1:1, Ljubičić je u 88. minuti ukrao loptu i snažno opalio, Blažević je odbio, ali samo do Ibričića, koji je zabio za 2:1. U sudačkoj nadoknadi Tičinović je mogao povećati prednost, ali mu je u 'matnoj' situaciji pobjegla lopta.

Uzvrat je 5. svibnja (17.30 sati) na Šubićevcu.

'Srećom da sam zabio i barem se malo iskupio. Bila je to dobra utakmica, a priželjkujem isto takvu u Šibeniku i naravno nadam se našem konačnom slavlju,' rekao je Senijad Ibričić nakon susreta.

HAJDUK - ŠIBENIK 2:1

Strijelci: 1:0 - Tičinović (62), 1:1 - Zec (65-11m), 2:1 - Ibričić (88)

HAJDUK: Subašić – Oremuš (od 61. Tičinović), Maloča, J. Buljat, Strinić - M. Ljubičić, Skoko – Cernat (od 70. Andrić) - Vukušić, Ibričić, An. Sharbini (od 83. Tomasov). TRENER: Stanko Poklepović.

ŠIBENIK: Blažević - Bulat, Vidić, Budiša, Medvid - Bačelić-Grgić (od 88. Bloudek), Ademi, Husmani, Alispahić, Fuštar (od 74. Božić, od 90. Jakoliš) - Zec. TRENER: Branko Karačić.