POBJEDA U ŠIBENIKU

Ibričićev gol za uzlet Hajduka na drugo mjesto

17.04.2010 u 22:07

Bionic
Reading

U derbiju 26. kola Prve HNL Hajduk je na Šubićevcu slavio protiv domaćeg Šibenika sa 1:0. Utakmica je obilovala prilikama s jedne i druge strane no presudilo je majstorstvo Senijada Ibričića koji je krasnim slobodnim udarcem donio pobjedu splitskoj momčadi

S obzirom na to da su se oba kluba plasirala u finale Kupa, Šibenik i Hajduk će se u sljedećih desetak dana susresti tri puta, a prvi ogled pripao je splitskom sastavu. Ovo pobjedom Hajduk se popeo na diobu drugog mjesta na tablici, te tako nastavljaju svoj proljetni pobjednički pohod.

Domaćini su utakmicu započeli daleko bolje od gostiju iz Splita, pa je tako Bloudek u petoj minuti pucao s deset metara, ali se Subašić dobro rastegnuo i odbio loptu u korner. Kako je vrijeme prolazilo, početni pritisak Šibenika je lagano splašnjavao te su igrači trenera Poklepoviće počeli igrati sve bolje. Prvo ime susreta bio je Senijad Ibričić. Već u 15. minuti mogao je dovesti Hajduk u vodstvo kada se našao pred golmanom Blaževićem koji je uspio obraniti njegov udarac. I domaćini su imali veliku priliku postići pogodak. U 34. minuti Božić je promašio priliku utakmice. Zec je odlično pucao, Subašić je odbio loptu koja se dokotrljala k Božiću koji s desetak metara promašuje prazan gol. Do kraja prvog dijela imali su igrači Hajduka još nekoliko prilika, prvenstveno Anas Sharbini, pa opet Ibričić te u posljednjim minutama prvog poluvremena i Cernat, no do odmora se rezultat nije mijenjao.

Nastavak je donio još agresivniju igru splitskog sastava, a nagrada je stigla u 53. minuti. Senijad Ibričić je majstorski izveo sa 20-ak metara slobodan udarac i donio vodstvo 'bilima'. Od tog trenutka zapravo se raspala igra Šibenika koji je, istini za volju, imao nekoliko svijetlih trenutaka, no ozbiljnijih prijetnji po Subašića nije bilo. S druge strane, 'bili' su imali jednu izglednu priliku, ali je Blažević odličnom reakcijom obranio siguran pogodak Anasa Sharbinija.

U posljednjih 15-ak minuta igrači Hajduka su se povukli i rutinski čuvali rezultat, dok kod domaćina ipak nije bilo snage da se preokrene rezultat.