VARTEKS PORAŽEN

Dinamo dobio, ali bez lepršave igre

14.04.2010 u 22:05

Bionic
Reading

U posljednjem dvoboju 25. kola T-Com Prve HNL Dinamo je u Varaždinu sa 2:1 svladao Varteks i tako došao na pet bodova od matematički sigurnog petog uzastopnog naslova prvaka

Kruno Jurčić je u najavi predvidio lepršavu igru svoje momčadi koja će zadovoljiti ukus nogometnih gurmana, ali taj film u Varaždinu nismo gledali. Varteks je, nošen mladošću i poletom, držao visoki presing na početku utakmice i tako potpuno uštopao Dinamove planove. Imali su domaći i dvije sjajne prilike za vodstvo.

Bišćan je u 17. minuti zakuhao kontru domaćina, a čak se dva puta oči u oči s Butinom našao debitant Filip Škvorc. Butina je sjajno reagirao i zadržao nulu. Uslijedila je dulja kreativna pauza s obje strane, no Dinamo je u završnici poluvremena ipak pokazao zašto je 20-ak puta skuplja momčad. Poveli su u 43. minuti kada je Bišćan nakon kornera glavnom pogodio prečku, a Dodo odbijanac prizemno poslao u suprotan kut.

Varteks se nije predavao. Već nakon dvije minute nastavka došlo je izjednačenje, ponovno nakon kornera. Smrekar je propustio loptu za Mumleka koji je sa 12 metara od stative svladao Turinu. Butina je zbog ozljede morao napustiti igru. Ipak, lider prvenstva nije dozvolio neizvjesnu završnicu i nakon šest minuta brzom kontrom vratio je prednost. Sammir je gurnuo loptu u for Vrsaljku, koji ju je oštro ubacio na prvu stativu gdje se našao Badelj i spremio loptu u bliži kut.

'Modri' su uspješno zatvorili utakmicu, no Varteks je u srijedu pokazao da itekako ima potencijala. Nažalost, besparica u baroknom gradu brzo će ih natjerati na bijeg i ovi će mladići svoje najbolje dane proživljavati negdje daleko.