T-COM PRVA HNL - 24. KOLO

Dinamo minimalno, sjajni Rijeka i Šibenik

10.04.2010 u 20:04

Bionic
Reading

Odigrane su utakmice 24. kola T-Com Prve HNL. Dinamo je minimalno svladao Lokomotivu, a uvjerljive pobjede su upisali Rijeka, Šibenik, Istra 1961 i Croatia. Do tri boda su stigli i nogometaši Slavena Belupa u Gradskom vrtu

Dinamo – Lokomotiva 1:0

U Maksimiru se okupilo tek tisuću gledatelja, iako su u tom trenutku igrale prva i sedma momčad lige, a ulaz je bio besplatan. 'Modri' su došli do vodstva u sedmoj minuti. Nakon što je Mandžukić bio u skoku s dva braniča 'lokosa', sva trojica su pala, a sudac je pokazao na bijelu točku. Kelava je pogodio stranu, ali nije mogao zaustaviti udarac Sammira. 'Mlađi brat' Dinama bio je ravnopravan, ali u završnici akcija gostima je nedostajao zadnji pas ili udarac. Ni drugi dio nije donio neku posebnu igru. Sve najzanimljivije odvijalo se na sredini terena, a Butina i Kelava su bez većih problema čistili rijetke propuste obrane. Ipak, treba istaknuti obranu vratara 'lokosa' Kelave nogom nakon udarca Dodoa u 66. minuti te pokušaj glavom Havojića u posljednjim trenucima utakmice kada su gosti mogli do izjednačenja. Nova tri boda za hrvatskog prvaka koji se još više približio obrani naslova.

Osijek – Slaven Belupo 0:1

Ključni trenutak u Gradskom vrtu dogodio se u četvrtoj minuti kada je nakon kornera Mujanović ostao sam i zabio jedini pogodak na utakmici koji je donio veselje u svlačionicu Slavena Belupa. Bila je to tek četvrta pobjeda gostiju kod Osijeka u 17 utakmica (sedam remija). Domaćin je u posljednjih 20 minuta pritisnuo, ali Koprivničani su izdržali, a da je Tepurić u 78. minuti bio prisebniji, trijumf u Gradskom vrtu je mogao biti i uvjerljiviji.

Croatia Sesvete – Inter 3:1

Iznenađenje u Kranjčevićevoj. Iako ih već svi vide kao drugoligaše, Sesvećani igraju za čast i srušili su Inter koji se s neočekivanim porazom našao u nezgodnoj situaciji na ljestvici. Tek 24 boda za Zaprešićane. Croatia je došla u vodstvo u 10. minuti nakon što je Pokrajčić s 30-ak metara iznenadio Delača, a 16 minuta kasnije nova greška u gostujućoj obrani koju je opet naplatio Pokrajčić. Odmah na početku drugog poluvremena Pokrajčić je izašao sam pred Delača i upisao svoj hat-trick. Gosti su uspjeli samo smanjiti iz sumnjivog jedanaesterca koji je u 71. minuti realizirao Sivonjić za 'popravak dojma'.

Međimurje – Rijeka 1:5

Susret u Čakovcu bio je riješen u deset minuta u korist Rijeke. Međimurje je u početku imalo nekoliko prilika, nije ih iskoristilo i uslijedila je kazna. Od 21. do 31. minute dva puta Gerc nakon odbijanaca vratara Vuljanka te jednom Kreilach nakon lijepe akcije Đalovića i Štroka i domaćin je bio potopljen. Ako je i bilo dvojbi, riješio ih je svojim trećim golom Gerc u trećoj minuti nastavka, kada je pobjegao dvojici čakovečkih braniča. Do kraja dvoboja Rijeka je zabila i peti pogodak. Đalović (78) je bio precizan s bijele točke nakon što je netko od braniča domaćina igrao rukom. Međimurje se dokopalo počasnog gola nakon fantastičnog voleja Golubovića sa 25 metara. Rijeka je sada čvrsto u sredini ljestvice, a Čakovčani se nalaze u opasnoj zoni.

Karlovac – Varteks 1:1

Varteks neulazak u finale Kupa nije previše pogodio. U Karlovcu su bili čvrsti i organizirani te su u prvom poluvremenu poveli u 12. minuti, a pogodio je Tkalčić. U nastavku se probudio i Karlovac koji je pritisnuo, a nagrada za hrabriju igru je stigla u 51. minuti preko Tokića. Do kraja su obje momčadi imale prilike za puni plijen, no mreže se nisu tresle i završilo je najrealnije.

Šibenik – Zagreb 3:1

Za 'pjesnike' je šokantno počeo susret na Šubićevcu, već u trećoj minuti su bili u rezultatskom zaostatku nakon asistencije Zeca za Bačelića-Grgića. Mnogi su očekivali 'usporeniji' Šibenik poslije prolaska u finale Kupa, ali domaćin je izgledao jako dobro. Otvoreno su igrali i gosti, ali nisu bili precizni. Drugih 45 minuta počelo je također  golom Šibenika, a u zapisnik se upisao Zec te navijestio prvu proljetnu pobjedu domaćina na Šubićevcu. Zagreb je igrao s tri napadača, na sve ili ništa, a smanjio je Štimčev 'joker' Ljubojević (66). Nada gostiju kratko je trajala. Najistaknutiji šibenski dvojac opet je bio na djelu u 70. minuti, Zec je bio dodavač, a Bačelić-Grgić je zabio euro pogodak i slomio goste te na najljepši način čestitao šibenskim navijačima Funcutima 27. rođendan.

Istra 191 – Zadar 2:0

Puljani su osvojili tri važna boda u borbi za prvoligaški ostanak. Zadar je nakon pozitivnog niza u ligi (tri remije i tri pobjede) morao s travnjaka bez ijednog boda. Sve ono najzanimljivije dogodilo se je u drugom dijelu. Prvo je u 59. minuti Traore iskoristio asistenciju Šehića za 1:0, a sve dvojbe je riješio sam Šehić u 70. minuti kada je s nekoliko metara pospremio loptu koju je odbio gostujući vratar Ježina.