ODLUKA SUDAČKE KOMISIJE

Suci Marić i Burilo nisu pomogli Dinamu

10.04.2010 u 14:04

Bionic
Reading

Utakmice Dinama na Kantridi protiv Rijeke u prvenstvu te na Poljudu s Hajdukom u Kupu podigle su dosta prašine zbog sudačkih odluka. HNS-ova komisija smatra da 'ljudi u crnom' nisu pogriješili na račun Dinamovih protivnika

Prema Sudačkoj komisiji HNS-a, sudac Bruno Marić ispravno je dosudio jedanaesterac za Dinamo u susretu protiv Rijeke u posljednjim trenucima prvog poluvremena, kada su Zagrepčani izjednačili na 1:1. Prvenstveni ogled na kraju je završio 2:2, a djelitelju pravde mnogi su zamjerali kazneni udarac za hrvatskog prvaka.

No u Komisiji misle drugačije i smatraju da je sudac pogriješio samo tako što nije isključio braniča domaće momčadi Čagalja. Osim toga, Bruno Marić je morao pokazati crveni karton igraču Rijeke Matku nakon starta na Ettu.

Isto tako, Sudačka komisija potvrdila je i da je Andrej Burilo, sudac polufinalne utakmice Hajduk – Dinamo, ispravno postupio kada je braniču 'modrih' Tomislavu Barbariću pokazao žuti karton nakon što je srušio Anasa Sharbinija. U Hajduku misle da je igrač Dinama trebao biti isključen.