UZVRAT POLUFINALA KUPA

Ibričićevim golom Hajduk izborio finale

07.04.2010 u 19:30

Bionic
Reading

Hajduk je u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa pobijedio Dinamo sa 1:0 te izborio ulazak u finale. Strijelac pobjedničkog i jedinog gola u dvije utakmice, nakon velike greške Butine, bio je Senijad Ibričić

Treneri Poklepović i Jurčić u uzvratnu su utakmicu ušli s ofenzivnijim sastavima, nego prije dva tjedna u Maksimiru. Doduše, tako je izgledalo samo na papiru, jer u prvih 45 minuta gledatelji na Poljudu nisu imali baš prigode uživati u lijepom nogometu, a još manje izglednim prilikama.

Prvi su zaprijetili gosti, točnije Brazilac Dodo, koji je u 13. minuti pucao sa 17 metara, ali je lopta otišla kraj gola. Do tog vremena Dinamo je i bolje izgledao na terenu, ali onda je zbog ozljede s travnjaka morao otići Robert Kovač, pa su veznjaci Hajduka napokon dobili više slobode. U 24. minuti stigli su 'bili' i do prve prigode, a na ubačaj Cernata, Maloča je opasno zaprijetio Butini. Još bolju prigodu domaći su imali u 29. minuti, kada je nakon prodora Tomasova, lopta stigla do Cernata, a Rumunj je, nakon malo petljanja, uspio uputiti opasan udarac za koji se Dinamov vratar morao dobro ispružiti.

Do poluvremena su još jednom prigodu imali gosti, ali veliku grešku Maloče nije uspio kazniti Sammir, meta pogrdnih i rasističkih povika Hajdukovih navijača.

U drugom poluvremenu ipak smo vidjeli bolji nogomet, a njemu je kumovala velika greška Dinamova vratara Tomislava Butine. On je, naime, želio izbiti proigravanje Sharbinija prema Tomasovu, ali je loptu poslao točno na nogu Ibričića, koji je preciznim udarcem sa 30-ak metara prebacio dvojicu gostujućih igrača i zatresao mrežu. Za velikih, kasnije se pokazalo i nedostižnih 1:0

Nakon tog gola igra je još više živnula, ali velikih prigoda nije bilo. Doduše, sve što je mirisalo na opasnost zaustavljali su ili Cufre ili Strinić, a jedinu pogrešku u tom dijelu utakmice napravio je sudac Burilo, koji je dinamovcu Barabariću u 78. minuti trebao pokazati crveni karton. Mladi je Dinamov stoper prekršajem, kao zadnji igrač obrane, zaustavio Sharbinija, ali za tu je gestu dobio samo žuti karton. Naravno, izazvalo je to buru bijesa na Poljudu, čak toliku da je i predsjednik Svaguša ustao sa stolice i počeo vikati 'Mamiću, cigane'.

Do kraja se rezultat nije mijenjao iako je još jednu prigodu imao i Tomečak, pa ćemo tako prvi put u finalu kupa imati dva dalmatinska kluba.

Finalne utakmice između Hajduka i Šibenika na rasporedu su 21. travnja i 5. svibnja.