NEGATIVNI REKORDI

Na stadionima HNL-a sve manje gledatelja

28.03.2010 u 13:14

Bionic
Reading

Ni lijepo vrijeme nije namamilo ljude na tribine hrvatskih prvoligaških stadiona. Utakmice 22. kola T-Com Prve HNL imale su mizeran broj posjetitelja

Većina klubova hrvatske lige ne može se pohvaliti dobrim posjetom. Izuzeci su samo derbiji, no ni tamo više nije toliko gledatelja koliko ih je bilo u stara vremena. Katastrofalna infrastruktura, navijački ispadi, neslaganje s politikom kluba, loša satnica, prvenstvo koje nije dramatično, slab nogomet ili nešto drugo su razlozi koji tjeraju ljubitelje lopte sa stadiona.

Ni 22. kolo nije donijelo nikakav pomak. Hladnoća i snijeg su otišli iz Hrvatske, nema više emisije 'Volim nogomet' zbog koje su mnogi ostajali kod kuće, ulaznice nisu skupe, ali tribine su i dalje prazne.

Prema izvještajima dnevnih listova, na osam utakmica se okupilo oko 12.650 gledatelja (prosjek 1581). Najviše ih je bilo na Poljudu, pet tisuća, gdje su igrali Hajduk i Varteks, a ni na jednom drugom stadionu nije bilo više od dvije tisuće duša.

U Čakovcu je na tribinama bilo tek 500 gledatelja, dok je u Kranjčevićevoj postavljen novi rekord na jednoj prvoligaškoj utakmici od 150 ljudi. Možda ni toliko.

Liga 16, odnosno politika da svako selo ima svojeg prvoligaša nije donijela natjecateljsku draž, a time ni posjetitelje.