SKOK NA TREĆE MJESTO

Novo slavlje Karlovca, Rijeka razočarala

28.03.2010 u 10:49

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 22. kola T-Com Prve HNL Karlovac je svladao Rijeku 2:0 te je sada treći na ljestvici

U dvoboj su i Karlovac i Rijeka ušli preoprezno. Pravih uzbuđenja nije bilo, a jedini pokušaji su bili neprecizni udarci iz daljine riječkih nogometaša (Štrok, Kreilach). Uspavanka je prekinuta u 35. minuti kada se nakon ubacivanja s desne strane u gužvi najbolje snašao Paracki za 1:0. Bio je to treći pogodak karlovačkog veznjaka u prvenstvu. Odmah nakon toga još jednom se zatresla gostujuća mreža, ali sudac Strahonja je poništio Jerneićev pogodak, jer mu je prethodio prekršaj Pamića na Turkalju. I kada se nakon isteka 45 minuta očekivao zvižduk suca još jednom je kapitulirala riječka obrana: ubacivanje s lijeve strane i najviši u skoku je bio Bunoza za svoj prvijenac.

U drugom dijelu domaćin je kontrolirao utakmicu i prijetio prodorima Jerneića. Poslije 60. minute probudila se do tada katastrofalna Rijeka. Prvo je Sunarine vratarske sposobnosti oprobao Križman (65. minuta), a nedugo poslije Barić je uklizavanjem izbacio loptu ispred Kreilacha koji je bio u mat situaciji. Prijetili su još Đalović (73) i Štrok (76), ali ne toliko da bi uspjeli nadmudriti Sunaru i zadnju liniju domaćina.

Ovom pobjedom Karlovac je treći sa 40 bodova, koliko ima i četvrti Šibenik. Ispred su samo Dinamo sa 52 boda i Cibalia sa 44. Rijeka je deseta sa 26 bodova.