DAN POSLIJE MAKSIMIRA

Špaco: Anas nije iskoristio ono što mu je omogućeno

25.03.2010 u 12:25

Bionic
Reading

Trener Hajduka zadovoljan je rezultatom, ali ne i igrom svoje momčadi u Maksimiru. Posebno nezadovoljstvo izrazio je igrom Anasa Sharbinija od kojeg očito očekuje puno više no što taj mladić pokazuje na travnjaku

Trener Hajduka Stanko Poklepović ostao je pri svojoj procjeni da je Hajduk igrao defanzivno u Maksimiru, no i takav, defanzivni Hajduk je više prijetio i mogao lakše stići do gola, za razliku od Dinama koji je bio nemoćan zbog taktičke zamke koju im je postavio trener Hajduka.

'Zaključak nakon derbija je obostrana nula. Ni minus jedan, ni minus dva, ni plus jedan, ni plus dva, nego obostrana nula', ustvrdio je Poklepović na početku press konferencije i dodao kako je 00 simbol za WC.

'Razočaravajući je krajnji rezultat jer bi igra kad su na travnjaku Hajduk i Dinamo morala biti predstava na nacionalnoj razini, a ne ovo što smo gledali. Mi smo odigrali, pokazalo se na kraju destruktivno, ali smo imali prigode gdje smo mogli zabiti gol. Puno smo griješili, pa se činilo da nam je namjera biti defanzivan, što apsolutno nije bilo točno', kazao je dan nakon pozitivne nule Špaco i ponovio da je to bila klasična pirija (lijevak) u kome su igru trebali voditi Dinamovi igrači iz zadnjeg reda:

'Želio sam kulturu igre, učim tome i svoje igrače, no isto tako im govorim i da idu muški, 'prsa o prsa', 'nogu na nogu', 'glavu na glavu'. Ipak mi se čini da su dinamovci bili 'bezobrazniji'. Pandža je trebao striktno pokrivati Mandžukića, bilo je zamišljeno da ni jedan ni drugi 'ne igraju', a na koncu je Mandžukić bio bezobrazniji i više istukao Pandžu nego on njega. Oni su ukupno bili agresivniji i čvršći, a sudac im je to dozvolio. Nisam siguran da je trebao isključiti i Buljata, volio bih da se pogledaju sve situacije u kojima igrači nakon zvižduka ispucavaju loptu, pa biste vidjeli na što mislim.'

Nezadovoljan je Poklepović bio igrom Anasa Sharbinija:

'Sve sam mu omogućio, no on to nije iskoristio. Ipak, radi se o investiciji, o igraču kojega se ne može samo tako odbaciti, nego ga treba vratiti u formu.'

Uzvrat je za dva tjedna, dojam je da je Hajduk u prednosti.

'Nula ništa ne otkriva, treba čekati drugu utakmicu i stvoriti pozitivni plus. Izvedbom igre nisam zadovoljan, rezultatom možda da', zaključio je Poklepović koji je naglasio da je jučerašnja formacija 'lijevka' bila za jednokratnu uporabu te da je neće ponoviti na Poljudu.

Maksimir su ozlijeđeni napustili Srđan Andrić i Mario Maloča, zbog crvenog kartona u subotu protiv Varteksa neće igrati Jurica Buljat. Andrić ionako zbog tri žuta kartona ne bi igrao protiv Varaždinaca, dok bi Maloča ipak mogao nastupiti.