BEZ GOLOVA U DERBIJU

Zvižduk sa sjajnih maksimirskih tribina

24.03.2010 u 19:26

Bionic
Reading

U prvoj utakmici polufinala Kupa Hrvatske između Dinama i Hajduka, konačan rezultat bio je 0:0. Bio je to i prilično logičan rasplet s obzirom na zbivanja na terenu, a dašak spektakla donijele su raspoložene tribine

Stratezima, a posljedično i igračima, Dinama i Hajduka, prvenstvena je ambicija bila ne primiti gol. S obzirom na to da je riječ o svojevrsnoj eliti igrača HNL-a, viđene su i neke prilike. Slepičkin udarac bio je premlak za spremnog Subašića, Ibričić je nakon lijepe akcije Anasa i Strinića sa 'zicera' promašio Butinin gol, da bi u završnici Mandžukić propustio pogoditi prazna vrata nakon pogrešnog istrčavanja Subašića. Zaprijetio je razornim slobodnjakom i Luis Ibanez, ali Subašić je na kraju zaslužio solidnu ocjenu.

Da se ne radi o utakmici dva najbolja hrvatska kluba ovaj se susret ne bi dugo pamtio. Dapače, već preksutra bi bila lanjski snijeg. Ipak, ovo je hrvatski derbi koji je na tribine privukao 18 tisuća gledatelja.

Doputovalo je oko 1.500 dobro raspoloženih torcidaša, a s druge strane stajalo je oko pet tisuća ljudi na sjeveru potpomognuto s još otprilike osam na istoku. Kako to obično biva, domaćini su na početku bili glasniji. Ipak, razvoj situacije na terenu, točnije prazna Subašićeva mreža, polako su budili nezadovoljstvo kod dinamovaca dok je jug postajao sve glasniji. Pri kraju dvoboja sa sjevera, kasnije i sa istoka i zapada, krenuli su povici 'Igrajte, pederi' prema igračima Dinama i tada se Torcida već sasvim dobro čula.

Oba tabora upriličila su po jednu bakljadu u drugom poluvremenu, očito zanemarujući mogućnost da će tim sredstvom proslaviti gol svoje momčadi. Nažalost, dio pirotehnike završio je na terenu.

Torcida je, prema očekivanjima, došla samo s transparentom 'Oćemo kodeks', a to je bio i povod jedine 'podvale' s druge strane. Tamo su Boysi, naime, izvjesili transparent s istim fontom na kojem je pisalo 'Kolaps'. Na isteku utakmice veći dio plavih navijača izviždalo je svoju momčad i tako dao svoj sud o formi Jurčićeve momčadi. Od početka proljeća oni još nisu primili gol, ali to nije dovoljno za maksimirske kriterije. Hajdukovci su, naravno, proslavili rezultat koji garantira spektakl na Poljudu.

Više tribine nego travnjak ostavile su novi dojam o ovom derbiju, pa mora ga barem nešto ostaviti. Ako umre hrvatski derbi, što će ostati.