T-COM PRVA HNL - 21. KOLO

Slepička zabio za tri nova Dinamova boda

20.03.2010 u 20:25

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 21. kola T-Com Prve HNL, Dinamo je kao gost u Koprivnici pobijedio Slaven Belupo sa 1:0. Pobjednika je u desetoj minuti prekrasnim golom riješio Čeh Miroslav Slepička

Obje su momčadi u utakmicu ušle sa željom za pobjedom. Domaćini su željeli tri boda kako bi se ubacili u utrku za jednim od mjesta koje vodi u Europu, dok je Dinamu uspjeh trebao zbog popravljanja dojma u lošem izdanju protiv Zadra u prošlom kolu, ali i zbog nadolazeće polufinalne kupske utakmice u srijedu, protiv Hajduka.

Gosti iz Zagreba krenuli su bolje u dvoboj, ali odmah na startu imali su peh. Točnije, Argentinac Cufre je zbog ozljede morao napustiti teren, a zamijenio ga je mladi Barbarić. Poslije se to pokazalo kao dobro rješenje jer mladi je Dinamov branič spašavao Butinu u nekoliko navrata.

Ipak, ta promjena nije previše uzdrmala Zagrepčane koji su već u desetoj minuti stigli do vodstva. Autor lijepog gola je Miroslav Slepička, koji se na terenu našao slučajno, to jest zato jer je prvi Jurčićev 'pick' Karlo Primorac imao povišenu temperaturu. Čeh je loptu dobio nakon Mandžukićeve asistencije te je volej-udarcem lijeve noge, od vratnice, matirao vratara Pelina.

Tek nakon tog gola probudili su se domaćini, a u dvije prigode bio je Kokalović. Naravno, živnuo je tada Slavenov igrač, pa se malo i zakvačio sa Slepičkom, a na terenu su porasle tenzije. Sudac Križarić možda je trebao reagirati žustrije jer u tih nekoliko minuta igrači su često uzimali pravdu u svoje ruke. Ipak, strasti su se ubrzo stišale, a igrači su ponovno počeli igrati nogomet. Trener Dalić također je bio prisiljen na zamjenu, a Gregurina je, koji je ušao umjesto Pape, stigao u dvije najizglednije prigode za domaće. Oba puta Butina je morao intervenirati.

U drugom djelu, posebice na njegovom početku, opet su se bolje snašli gosti koji su mogli preko Mandžukića povećati rezultat. Prvu ozbiljniju prigodu za domaće imao je Kokalović u 57. minuti, ali i kao sve dotadašnje, a i buduće, ostala je neiskorištena. Dinamovom vrataru u dva je navrata u rasčišćavanju pomogao Barbarić, dok je s druge strane Pelinu najviše prijetio Mandžukić. 

Rezultat se, naravno, nije mijenjao, a s tri nova boda Dinamo je opet odmaknuo prvom pratitelju Cibaliji, na osam bodova.