HNS POMAŽE NOVČANO

Udruzi prvoligaša vlastiti sportski kanal

Bionic
Reading

Zanimljive vijesti dolaze iz Udruge T-Com Prve HNL. HNS će novčano pomoći prvoligašima, a Udruga je pred potpisivanjem unosnog petogodišnjeg ugovora s Digitelom

Za hrvatske nogometne klubove od kojih većina grca u neimaštini stiže pomoć. Hrvatski nogometni savez odlučio je pomoći klubovima s dva milijuna kuna da bi lakše sezonu priveli kraju. Tako 16 momčadi neće iz svoje blagajne platiti treću ratu kotizacije, u što su uračunate službene osobe, nego će to umjesto njih obaviti društvo iz Rusanove.

No to nije sve; Udruga bi trebala potpisati petogodišnji ugovor s Digitelom koji kreće u osnivanje tvrtke Digitel Sport Plus. Ta organizacija jamči Udruzi milijun i pol kuna više nego u odnosu na trenutačnu, a to je oko 12 milijuna kuna. Digitel ima iza sebe desetak hrvatskih gospodarskih giganata te niz potencijalnih partnera koji će preuzeti pregovore za TV prava, za internet, ali i za 'plati i gledaj kanal'.

'Cilj je da Udruga ima vlastiti sportski kanal na kojem će se prenositi svi dvoboji Prve HNL, a svatko tko plati, izabrat će utakmicu koju želi. To je jedan od vidova za budućnost ne bi krenuo istoga časa, jer potrebno je malo vremena da se sve razradi, s obzirom na to da je povezano s Max TV-om', rekao je za SN predsjednik Udruge Robert Markulin.