T-COM PRVA HNL

Zadrani iznenadili Maksimir i remizirali

13.03.2010 u 17:07

Bionic
Reading

U popodnevnim utakmicama 20. kola Prve HNL nismo vidjeli previše golova te je očito da su igrači u subotu popodne bili pospani. Najveće iznenađenje priredio je Zadar koji je remizirao u Maksimiru protiv Dinama odigravši 0:0

Dinamo – Zadar 0:0

Senzacija glasi – Dinamo nije uspio pobijediti Zadar. Mada je po svim kriterijima to trebao biti 'zicer', igrači trenera Krune Jurčića nisu uspjeli slomiti otpor žilavih gostiju iz Zadra. Trudili su se 'modri' koliko su mogli, stvarali su prigode, prijetili gostujućem golmanu, no ove subote gol ih jednostavno nije išao. Dapače, Mandžukić je u posljednjim trenucima igre imao nevjerojatnu prigodu, našao se sam pred golmanom Ježinom koji mu je obranio udarac. Ovaj remi za Dinamo ne čini problem jer imaju dovoljnu bodovnu razliku, ali zato gosti iz Zadra mogu slaviti jer se ni oni ne sjećaju kada su zadnji put 'modrima' oteli bod.

Karlovac – Slaven Belupo 0:0

Karlovčani i nakon utakmice protiv Slavena ostaju čvrsto zabetonirani na petom mjestu, odigravši na svom travnjaku 0:0. No gosti iz Koprivnice su od prvog trenutku u Karlovcu igrali otvoreno, pa su tako već u četvrtoj minuti preko Jurića imali prilku, no njegov udarac je obranio golman Sunara, da bi u 33. Mujanović pokušao iskoristiti nesmotrenost domaćih igrača, no njegov udarac je otišao daleko od gola. Kako je i vrijeme prolazilo i domaćini su počeli igrati sve bolje pa tako u 63. Paracki odlično puca, ali neprecizno. I to je praktički sve što su pokazali igrači jedne i druge momčadi. U svakom slučaju, remi je definitivno najpravedniji rezultat prema prikazanoj igri.

Šibenik – Inter 0:0

Šibenik je u izuzetno blijedoj i neatraktivnoj utakmici remizirao na svom Šubićevcu protiv Intera odigravši utakmicu bez pogodaka, iako su imali priliku doći do pobjede. Već u trećoj minuti domaćini su imali priliku iz najstrože kazne doći do gola, no najboljem napadaču Šibenika Erminu Zecu udarac brani vratar Intera Delač. Do kraja prvog dijela bilježimo još nekoliko poluprigoda domaćina, no do promjene rezultata nije došlo. U nastavku utakmice gosti iz Zaprešića su se pribrali i počeli igrati bolje te su preko Sivonjića ugrožavali gol domaćina, no do kraja utakmice mreže se više nisu tresle.

Cibalia – Lokomotiva 1:0 (1:0)
Strijelac: 1:0 Malčić (39'-11m)

Vinkovačka Cibalija pobijedila je Lokomotivu sa 1:0. Jedini pogodak na utakmici djelo je Malčića u 39. minuti iz jedanaesterca, nakon što je srušen Kresinger. Domaćini su bili dominantni kroz cijelu utakmicu te su redali dobre prilike, ali promjene rezultata nije bilo. U drugom poluvremenu igrači Lokomotive su počeli sve više pritiskati, pa je tako pred kraj utakmice Bule odlično gađao glavom, ali je pogodio vratnicu. Na kraju su se domaćini ipak provukli i pobijedili s minimalnom predošću.

Istra – Croatia Sesvete 1:0 (0:0)
Strijelac: 1:0 Župan (72')

U derbiju dvije najlošije momčadi prvenstva igrači pulske Istre uspjeli su doći do tri boda pobijedivši Croatiju sa 1:0. Jedini pogodak na utakmici dijelo je Župana u 72. minuti iz jedne akcije koja nije mirisala na pogodak. Ni na ovoj utakmici momčad iz Sesveta nije pokazala ništa i kako sada stvari stoje, Croatiji prijeti ispadanje iz Lige.


Međimurje – Osijek 1:1 (0:0)
Strijelci: 1:0 Vuka (62'), 1:1 Hrnčević (79')

Dva gola vidjeli su gledatelji u Čakovcu, gdje su domaće Međimurje i Osijek podijelili bodove odigravši 1:1. Domaćini su došli u vodstvo preko Marijana Vuke u 62. minuti, a izjednačio je Hrnčević u 79. minuti.