T-COM PRVA HNL - 20. KOLO

Vugrinec načeo Varteks, Abdurahimi ga 'pokopao'

12.03.2010 u 18:13

Bionic
Reading

Nogometaši Zagreba uspjeli su po blatnjavom terenu svog igrališta u Kranjčevićevoj nadvisiti slabi Varteks sa 3:0

U utakmici momčadi koje će proljetnu dionicu provesti boreći se za ostanak, Zagreb je smogao snage i uspio nadvisiti goste iz Varaždina sa 3:0. Na ruku nogometašima nije išao ni teren, s kojeg je tek u četvrtak očišićen snijeg, pa se lopta uglavnom kotrljala po blatu umjesto po travnjaku.

No za velemajstore kakav je Vugrinec, ni takav teren ne predstavlja problem. 'Vuga' je u 18. minuti usmjerio utakmicu, a svom bivšem klubu zabio je gol iz slobodnjaka sa 20-ak metara. Vugrinec se uz Parlova našao u još jednoj prigodi, ali do 36. minute promjene rezultata nije bilo. Tada je Abdurahimi, na asistenciju Ljubojevića, pogodio za 2:0.

Već na startu drugog dijela, Abudrahimi je pokopao i zadnju nadu Varaždinaca. Naime, prošao je po desnoj strani, uz istočnu tribinu, ušao u 16-erac i preciznim udarcem svladao vratara gostiju Drevena. Do kraja utakmice domaćini su imali još dvije izgledne prilike, ali rezultat se nije više mijenjao. Tako je Zagreb upisao prvu pobjedu u nastavku sezone, a Varteks nastavlja niz od tri poraza.

Ovom pobjedom Zagreb je preskočio Istru 1961 na 14. mjestu ljestvice sa 18 bodova, dva više od Puljana, no Istra ima utakmicu manje. Varteks je ostao na 11. mjestu sa 20 bodova. Na ljestvici vodi Dinamo (45) ispred Cibalije (37) i Šibenika (35), dok je na samom začelju Croatia iz Sesveta sa 10 bodova.

Ostale utakmice 20. kola Prve HNL na rasporedu su u subotu s početkom u 15 sati, a sastaju se Istra 1961 - Croatia Sesvete, Međimurje - Osijek, Dinamo - Zadar, Karlovac - Slaven Belupo, Šibenik - Inter i Cibalija - Lokomotiva, dok je utakmica između Hajduka i Rijeke u 20.15 sati.