18. KOLO T-COM PRVE HNL

Hajduk deklasirao Slaven Belupo pred raspjevanim Poljudom

28.02.2010 u 17:46

Bionic
Reading

Hajduk je odigrao solidno i zasluženo nadvisio Slaven Belupo u posljednjoj utakmici 18. kola T-Com prve HNL. Utakmica je riješena dvama izvrsnim pogocima Andrića i Tomasova početkom drugog dijela, a Vukušić, Strinić i Cernat samo su potvrdili superuvjerljivu pobjedu domaćina

Loši rezultati Hajduka u pripremnom razdoblju bili su znak za uzbunu među 'bijelim' pukom, no već prva prvenstvena utakmica u proljetnom dijelu T-Com Prve HNL pokazala je da razloga za nervozu – nema. Hajduk je u posljednjoj utakmici 18. kola nadvisio Slaven Belupo i to dvama prelijepim pogocima Srđana Andrića i Marina Tomasova početkom drugog poluvremena.

Od početka susreta domaćini su na Poljudu preuzeli inicijativu, dok su se Koprivničani više orijentirali na obranu i borbu na sredini travnjaka. Dvije velike prilike gostiju zapravo su najbolje što smo vidjeli u prvih 45 minuta, no u oba slučaja Danijel Subašić je bravurozno obranio.

Nije da Hajduk nije dobro odigrao prvo poluvrijeme, makar je za prikazanu igru 'nagrađen' zvižducima tribina, nego su svi ti napadi bili previše nekonkretni u završnici. Zato su 'bijeli' popravili stvar u sljedećih 45 minuta.

U 49. minuti, nakon jednog petljanja Senijada Ibričića uz rub kaznenog prostora gostiju, lopta je stigla na 25 metara do Andrića koji je opalio iz prve i prevario golmana Rodića. Jasno, nakon postignutog gola i uz pomoć oko 4.000 raspjevanih gledatelja na tribinama Hajduk je nastavio s izvrsnom igrom i samo nekoliko minuta nakon vodećeg pogotka Tomasov je dobio priliku da pokaže što zna iz slobodnjaka. Loptu je namjestio na oko 20 metara, lijepo pucao lijevom nogom i postigao svoj prvi pogodak ove sezone.

Treći gol djelo je mladog Ante Vukušića, i to ponovno nakon jednog 'slobodnjaka' Tomasova, kada je Rodić izuzetno loše reagirao na 'svoju' loptu, propustio je do druge stative gdje je čekao 18-godišnji napadač Hajduka i bez većih poteškoća poentirao.

Golijada se nastavila unatoč visokom vodstvu domaćina. Na 4:0 povisio je drugi 'mladac' Hajduka, Ivan Strinić, i to nakon velike pogreške Gorana Mujanovića u obrani Slavena Belupa, a na konačnih 5:0 Florin Cernat nakon duplog pasa s Anasom Sharbinijem.

Hajduk je, tako, stigao do uvjerljive pobjede i naoružao se optimizmom uoči proljetnog dijela natjecanja. Pred 'bijelima' je puno borbe u prvenstvu ne bi li se domogli vrha ljestvice, te u Kupu protiv Dinama. Trijumf u prvoj ovogodišnjoj prvenstvenoj utakmici samo će dodatno oraspoložiti i igrače i navijače u zajedničkom cilju. Uostalom, ni Stanko Poklepović nije mogao poželjeti ljepši početak svog vođenja momčadi do tako visoke pobjede.

Hajduk - Slaven Belupo 5:0 (0:0)
Strijelci: 1:0 Andrić (49), 2:0 Tomasov (53), 3:0 Vukušić (64), 4:0 Strinić (73), 5:0 Cernat (81)