18. KOLO T-COM PRVE HNL

Dinamo super uvjerljiv, pobjede Karlovca i Cibalije

27.02.2010 u 17:04

Bionic
Reading

Dinamo je s lakoćom svladao Croatiju, Karlovac i Cibalija također su pobijedili svoje suparnike, Međimurje je osvojilo važne bodove u Puli, a jedini subotnji remi djelo je nogometaša Šibenika i Zadra

Subotnje popodne bilo je rezervirano za pet utakmica T-Com Prve HNL. Naravno, riječ je o 18. kolu domaćeg prvenstva, prvom ove godine. U Zagrebu je Dinamo ugostio sesvetsku Croatiju, Šibenik je na Šubićevcu dočekao Zadar, Cibalia i Inter igrali su u gradu na Bosutu, Karlovac je bio domaćin Osijeku, a Istra 1961 je u Puli odigrala susret protiv Međimurja.

Dinamo je i u nastavak domaćeg prvenstva krenuo pobjednički. Istina, na suprotnoj strani stajali su nogometaši Croatije iz Sesveta, jednog od najslabijih klubova u ligi, no sasvim je očito da su se 'modri' igrači zaželjeli utakmica i golova, jer su već u prvih 45 minuta s tri gola riješili pitanje pobjednika. Dodo je tom prigodom zabio svoj prvijenac za 1:0 te ubrzo potom zbog ozljede napustio travnjak, a iduća dva pogotka zabio je probuđeni Mario Mandžukić.

U drugom dijelu Dinamo nije posustao. S nova tri gola igrači Krune Jurčića posve su demoralizirali Sesvećane te stigli do super uvjerljivog trijumfa. Svoj treći gol zabio je Mandžukić, a u listu strijelaca upisali su se i Milan Badelj te Ivan Tomečak.

Cibalia je također suvereno osvojila bodove protiv Intera. Pobjeda od 2:0 samo se nastavlja na izvrsnu vinkovačku jesen, na zadovoljstvo navijača koji nakon dugo vremena neće morati strepiti do posljednjeg kola hoće li njihov klub ispasti iz lige ili izboriti ostanak. Golove za domaćine zabila su dva Tomislava – Jurić i Pavličić. Usput, Pavličić je u 15. minuti propustio realizirati i kazneni udarac za Cibaliju.

Međimurje je na gostovanju kod Istre osvojilo vrlo vrijedne bodove. Pobjeda od 2:1 izborena je nakon dva vodstva i s igračem više, s obzirom da je Matias Chago u svom prvenstvenom debiju za Puljane zaradio dva žuta kartona za samo 21 minutu. Vodstvo gostiju ostvareno je već u osmoj minuti nakon pogotka Marijana Vuke, nakon 15-ak minuta na 1:1 izjednačio je Boško Stupić, a za konačnih 2:1 za Čakovčane pogodio je Bojan Golubović nakon izvrsnog ubacivanja Aganovića.

Karlovac je do devete prvenstvene pobjede stigao teškom mukom protiv Osijeka. Neven Vukman zabio je jedini priznati gol na utakmici u sedmoj minuti, a preostala dva, također karlovačka, sudac Igor Pristovnik poništio je zbog igranja rukom. Osječani su se u gradu na tri rijeke iskazali kao dobar suparnik, nisu igrali zatvoreno i defanzivno, no Igor Pamić je ponovno s minimalnim rizikom uspio stići do bodova. Karlovac je tom pobjedom preskočio Osječane na prvenstvenoj ljestvici te su sad Karlovčani četvrti sa 32 boda, a Osijek je peti s bodom manje.

Dalmatinski derbi na Šubićevcu završio je podjelom bodova. Bila je to jedina utakmica u subotnjem rasporedu koja je završila remijem. Oba gola gledatelji su vidjeli u prvih 45 minuta, poveo je Zadar golom Ivana Santinija u 24. minuti, a minutu prije kraja za domaći Šibenik izjednačio je autogolom Jakov Surać. S obzirom na viđeno, Zadrani su više zaslužili pobjedu, no trenutak neopreza njihova kapetana nakon ubacivanja Alispahića odredio je epilog susreta.

Podsjećamo, prve dvije utakmice nastavka T-Com Prve HNL odigrane su u četvrtak i petak. Lokomotiva je prvo nadvisila Vartkes sa 2:0, a dan kasnije Zagreb i Rijeka odigrali su neriješeno 1:1. U nedjelju je na rasporedu posljednji susret 18. kola između Hajduka i Slaven Belupa.

Cibalia - Inter 2:0 (1:0)
Strijelci: 1:0 Jurić (5), 2:0 Pavličić (53)
Šibenik - Zadar 1:1 (1:1)
Strijelci: 0:1 Santini (23), 1:1 Surać (44-ag)
Dinamo - Croatia Sesvete 6:0 (3:0)
Strijelci: 1:0 Dodo (1), 2:0 Mandžukić (21), 3:0 Mandžukić (32), 4:0 Badelj (54), 5:0 Tomečak (67), 6:0 Mandžukić (82)
Karlovac - Osijek 1:0 (1:0)
Strijelci: 1:0 Vukman (6)
Istra 1961 - Međimurje 1:2 (1:1)
Strijelci: 0:1 Vuka (8), 1:1 Stupić (29), 1:2 Golubović (52)