NAKON DRPIĆA

Maksimirski galacticosi: obrana sve tanja

13.01.2009 u 19:30

Bionic
Reading

Nakon osam i pol godina koje je proveo kao Dinamov prvotimac, Dino Drpić promijenit će nogometnu sredinu. Priča koja je započela na milanskom San Siru u kolovozu 2000. godine završila je nedavno uz psovke

Drpića se može gledati kroz prizmu turbulentnog ponašanja, koje je znalo osvajati i naslovnice tiskovina željnih budalaština, kao i kroz njegov brak sa spisateljskom starletom. No može ga se gledati i kao igrača koji je obilježio čitavo desetljeće u Maksimiru i skupio više od 250 službenih nastupa za klub. Prve i zadnje korake u Dinamu napravio je pod ravnanjem trenera Marijana Vlaka, kojemu danas nije svejedno.

Izvori iz kluba upozoravaju da je bila narušena atmosfera u svlačionici i odnos Drpića s klupskom strukom, spominje se i bujica psovki na relaciji sa Zdravkom Mamićem, a sam igrač nastavio je šutnju za medije i čeka novi angažman. Najvjerojatnije će preseliti u Francusku.

Tako je vodeća momčad prvenstva i aktualni prvak pala jednu stepenicu niže u predstojećem dvoboju za naslov sa splitskim Hajdukom. Mamići su doveli trojicu igrača, među kojima su dvojica napadača, a u zadnjem redu vlada sve veći propuh.

Postavlja se pitanje zašto klub koji se hvali pustim milijunima na računu na poziciji stopera ima samo tri opcije. Teško je naći klub u svijetu koji ima manje stopera od Dinama. Bišćana je Vlak želio prebaciti u vezni red, no tu opciju može zaboraviti. Za stopere su u klubu školovani još samo Lovren i Carlos, a obojica su puno veću minutažu imali na bočnim pozicijama. Uz to, Carlos je potrošio gomilu kredita. Jedina preostala opcija zove se Ivica Vrdoljak, koji je postao vezni igrač. Tomislav Barbarić nije potpisao profesionalni ugovor i Vlak je u velikim problemima.

Početkom sezone iz Maksimira nisu uspjeli privući Darija Šimića, a u ponedjeljak je za francuski Grenoble potpisao i Boštjan Cesar, koji je javno izrazio želju za povratkom u Maksimir, no nitko ga nije nazvao. Sličan koncept nedavno je upropastio silne uložene milijune madridskog Reala, koji je kupovao kreativce, ali je zanemarivao obranu i gubio naslove.

Dinamova obrana je tanka i braća rukovodioci ostatak prijelaznog roka moraju sve napore usmjeriti prema pojačavanju zadnjeg reda. Ako ovakav kadar pošalju u borbu s nabujalim Hajdukom i izgube naslov, neka narod poštede priča o Pantovčaku i zavjerama. U tom slučaju krivi će biti sami.