STANKO TRAŽI VRIJEME

Hajdukovci zbog stresa bijesni i nepristojni

19.02.2010 u 11:41

Bionic
Reading

'Sve sam vidio, sve znam, imajte strpljenja, treba mi još samo malo vremena da stvari posložimo na svoje mjesto', rekao je Hajdukov trener Stanko Poklepović

Novi trener Hajduka odradio je četiri treninga i tri prijateljske utakmice, nakon kojih je zaključio da nije zadovoljan stanjem u kojem se njegova momčad nalazi.

'Igra nam je nepovezana, a osim grča u trčanju i realizaciji, primijetio sam da igrači ne poznaju svoj položaj u rasporedu igre', rekao je Poklepović i dodao da detalji igre nisu povezani, a skup detalja čini igru, prepoznatljivu i prema naprijed i prema nazad.

'Te nam karike u ovom trenutku nedostaju, pa nam se događaju nesigurnosti u predaji, vraćanju, zatvaranju… Nismo kompatibilni u organizaciji igre. Da bi se to promijenilo, moramo se odlučiti za standardne igrače i pomalo rješavati detalje igre. Posebno je Poklepović naglasio loš rezultat sa zadnjeg prijateljskog ogleda u Biogradu, gdje su remizirali protiv trećeligaša Primorca 3:3.

'Brojni naši igrači nemaju povratnu trku, a tako se ne može igrati. Smiješno je da nam nedorastao protivnik zabije tri gola i stvori toliko prilika. Istina je i da su moji igrači dovedeni u psihološki stres koji ih je odveo u bijes, a to je kočilo njihovu izvedbu i činilo ih nepristojnim. Ja inzistiram na kulturi igre, ali sudac je toliko iritirao moje igrače da je jedan od njih rekao da više neće igrati ovakve utakmice jer ih sudac nije zaštitio. Tako nemoralnog suca treba maknuti iz sudačke organizacije, no neka ovo ne posluži kao opravdanje i izlika za lošu igru i loš rezultat. Za to smo sami krivi.'

Poklepović je najavio promjene, već u nedjelju, kada njegova momčad igra u Polači pokraj Zadra.

'Ja volim standardnost, a naslijedio sam i momčad u kojoj se zna tko je to. No očito je da ću morati mijenjati', rekao je Poklepović i kao primjer uzeo mladoga Antu Vukušića, koji je jak i agresivan i, što je najvažnije – daje golove.

'To me ne može učiniti indiferentnim', zaključio je Hajdukov trener.