NOVI NAPADAČ U MAKSIMIRU

Primorac: Dolazak u Dinamo mi je najbolji odabir

16.02.2010 u 14:50

Bionic
Reading

U utorak je na maksimirskom stadionu i službeno predstavljen novi napadač Dinama i donedavni član Osijeka Karlo Primorac koji bi trebao pojačati konkurenciju u napadačkom redu hrvatskog prvaka

'Nije tajna da smo već duže vrijeme imali veliku želju da ga dovedemo u Dinamo, ali su tu uvijek bile neke komplikacije. Ovaj put smo imali sreće što se našao na tržištu, uklopio u sve naše planove pa smo ga i doveli u Dinamove redove', rekao je sportski direktor Zoran Mamić.

Primorac je rekao da je iznimno sretan što je došao u Dinamo i da mu je ovo bio najbolji odabir od nemalog broja konkretnih ponuda koje su se našle na njegovom stolu.

'Dobio sam dosta konkretnih ponuda, ali neke su bile gdje se ide pred kraj karijere, a ja mislim da imam još dosta toga za pokazati.'

Na pripremama u Turskoj nije bio, ali se odsad priključuje ostatku momčadi te će s njom provesti pripreme u Rovinju.

'Za 14 dana ću biti potpuno spreman i na razini forme ostalih igrača.'

Ovaj 25-godišnjak se zahvalio upravi na ukazanoj prilici i napomenuo kako zna da je konkurencija velika te se nada da će svojim trudom potaknuti i ostale napadače da daju svoj maksimum.

'Neupitno je da ćemo se dobro slagati', dodao je.

O svom novom napadaču nešto je kazao i trener Krunoslav Jurčić.

'Želim da budemo raznovrsni, da unesemo novu komponentu igre koju smo razrađivali proteklih mjeseci, želimo biti što opasniji po bokovima, a Karlo je došao idealno u tu priču jer će skok igrom i svojim znanjem uspjeti realizirati brojne prilike koje će biti izrađene prodorima naših igrača.'

Dečki idu u srijedu za Rovinj, a vraćaju se u nedjelju navečer, ako će jedan od maksimirskih terena biti spreman za trening.

Kapetana Bišćana čeka poseban program treninga, dok su svi ostali zdravi i spremni provoditi trenerov plan.

Čekaju ih dvije pripremne utakmice - u subotu protiv Poreča, a u nedjelju protiv Rovinja. 'Namjerno sam dogovorio dvije utakmice jer želim da svi igrači dobiju minutažu', rekao je Jurčić.

Dodao je da će se Filip Lončarević priključiti momčadi po njihovom povratku iz Rovinja jer će još ovaj tjedan provesti na rehabilitaciji nakon teške operacije križnog ligamenta.