MODRI NEZADOVOLJNI

U Dinamu se pitaju: Novinari, gdje ste?

06.02.2010 u 15:10

Bionic
Reading

Okuraženi dobrim igrama u pripremnom razdoblju, čelnici Dinama su preko svoje internetske stranice pozvali na red hrvatske novinare kojih baš i nema u prevelikom broju na njihovim pripremama u Turskoj

U Dinamu nisu zadovoljni brojem novinara koji izvješćuju s njihovih priprema u Turskoj. Tek dva novinara, po mišljenju ljudi iz Maksimirske, nije dovoljno za praćenje hrvatskog prvaka. Svoje nezadovoljstvo tom činjenicom objavili su putem svoje internetske stranice te prozivaju one koji nisu s njima na pripremama.

'Njihovi su urednici i vlasnici zaista štedljivi, a svakako bi htjeli ekskluzivne vijesti i reportaže kako bi povisili tiražu. No smanjili su mogućnost za takvo nešto, i to iz potpuno nerazumljivih razloga. Nema ekskluzive bez prisutnosti novinara na licu mjesta. I to je temeljno novinarsko pravilo kojega bi trebali biti svjesni svi koji u svojim medijima žele imati kvalitetnu, točnu, sadržajnu i zanimljivu vijest ili reportažu.

Eto kako je, primjerice, tretiran Cluj. Utakmicu s Dinamom pratila je rumunjska TV ekipa i izravno je prenosila za tamošnju televiziju, zatim tri fotoreportera i desetak novinara', stoji između ostalog na stranicama Dinama.