DVORANSKO PRVENSTVO

Dinamo nakon deveteraca osvojio treće mjesto

11.01.2009 u 19:17

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u borbi za treće mjesto na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske što se igra u Zadru pobijedili su gradskog suparnika Zagreba sa 8:6 (3:3) nakon jedanaesteraca te tako osvojili treće mjesto i nagradu od 50 tisuća kuna

Iako umorni, igrači i jednog i drugog sastava 'grizli su' ne bi li pobijedili u borbi za treće mjesto. Trener Dinama Marijan Vlak u sastav je pridodao igrače koji nisu toliko igrali na turniru, pa se tako u momčadi našao i Šokota, ali i Bišćan. Upravo je ovaj potonji već u šestoj minuti postigao pogodak koji je 'modrima' donio vodstvo od 1:0. Samo nekoliko trenutaka kasnije Dinamo je povećao vodstvo, i to preko Sivonjića.

U tom trenutku se činilo da će Dinamo lako doći do pobjede i trećeg mjesta, no tako nisu mislili igrači Zagreba. Prvo je u 11. minuti Mujdža smanjio na 2:1, ali je hrvatski prvak u velikom nogometu u 15. minuti preko Tome Šokote ponovno 'pobjegao' na dva gola razlike.

Kako je vrijeme prolazilo, tako su 'pjesnici' sve više pritiskali te su u 18. minuti preko Oršulića smanjili na 3:2, da bi Mujdža samo nekoliko sekundi prije kraja utakmice izjednačio rezultat na 3:3 te se o trećem mjestu odlučivalo kaznenim udarcima.

U lutriji zvanoj kazneni udarci više sigurnosti i koncentracije imali su Dinamovci čiji su igrači bili precizni, dok je jedino Zagrebaš Parlov bio neprecizan, točnije njegov udarac je obranio Butina.