MODRI ODBIJENI

Umjesto u Dinamo, Čulina se vraća u Australiju

11.01.2009 u 18:39

Bionic
Reading

Australski nogometni reprezentativac hrvatskih korijena Jason Čulina (28) odbio je ponude PSV Eindhovena i zagrebačkog Dinama i karijeru će nastaviti u redovima australskog prvoligaša Gold Coast Uniteda

Čulina je od 2005. godine član nizozemskog velikana no nije želio potpisati novi trogodišnji ugovor. Prema njegovim riječima pojavila se i mogućnost prelaska u zagrebački Dinamo, no odlučio se za povratak u domovinu. S novim prvoligašem potpisao je ugovor na tri godine, a zarađivat će 1,2 milijuna dolara po sezoni.

'Tražio sam novi početak i novi izazov,' kazao je Čulina u razgovoru za internetsku stranicu PSV Eindhovena, te dodao: 'Australski nogometaši su se i ranije vraćali u domovinu, no obično kako bi odradili posljednji ugovor u karijeri. Ja još ne mislim prestati,' tvrdi Australac.

Čulina je karijeru započeo u Sydney United, potom je igrao za Sydney Olympic, Ajax, Germinal Beerschot, De Graafschap i Twente. Za australsku reprezentaciju je prikupio 36 nastupa i postigao jedan pogodak.