DVORANSKO PRVENSTVO

Hajduk i Zadar za naslov prvaka

11.01.2009 u 17:50

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka i Zadra finalisti su Dvoranskog prvenstva Hrvatske koje se igra u dvorani Krešimir Ćosić u Zadru. Hajduk je u polufinalu sa 5:2 (3:0) svladao Dinamo, dok je Zadar bio bolji od Zagreba 5:1

U bučnoj atmosferi, u kojoj, začudo, nije bilo pripadnika Bad Blue Boysa (odnosno bilo ih je izrazito malo), Hajduk je i drugi put na ovom prvenstvu pobijedio Dinamo. U vječnom derbiju 'bili' su deklasirali momčad trenera Marijana Vlaka pobijedivši sa 5:2. Za razliku od dana ranije, u nedjelju su 'modri' igrali daleko slabije i lošije, tako da ovaj visoki rezultat i nije preveliko iznenađenje.

Pitanje pobjednika riješeno je u prvom poluvremenu nakon što su golovima Jerteca u 4, Aračića u 6. te Ibričića u 8. minuti igrači Ante Miše poveli sa 3:0. Do kraja su Dinamovci pokušavali sve ne bi li preokrenuli rezultat, no to im nije pošlo za nogom. Istina Sivonjić je u 20. minuti smanjio rezultat na 3:1, da bi onda trener Vlak iz momčadi izvukao golmana što je iskoristio vratar Hajduka Tomić i u 22. minuti zapečatio pobjedu Splićana. Do kraja utakmice još je Pivarić u 23. smanjio na 4:2, da bi Jertec u 24. minuti svojim drugim golom postigao za konačnih 5:2 i slavlje Hajduka.

U drugom polufinalnom ogledu Zadar je lakše od očekivanog pobijedio Zagreb 5:1 i tako se plasirao u finale. Bez obzira što je Zagreb poveo u osmoj minuti preko Krstanovića, domaćini turnira Dvoranskog prvenstva potpuno su preokrenuli rezultat te golovima Batkoskog (dva puta), Ćurjurića, Terkeša (dva puta) osigurali pobjedu i nastup u finalu.