SPAS ZA NOGOMET?

Zdravko Mamić opet zaziva regionalnu ligu

Bionic
Reading

Izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić opet se sjetio regionalne lige klubova iz bivše države. On tvrdi da bi takvo natjecanje spasilo nogomet na ovim prostorima

Nije dugo trebalo da Zdravko Mamić svojim izjavama opet privuče pozornost. Tema je bila regionalna liga, a o njoj se je govorilo i ranije. Glavni čovjek 'modrih' smatra da bi to natjecanje jamčilo uspjeh.

'Samo Dinamo i malo, malo Partizan. Ostali ne postoje. Zato smatram da bi regionalna liga bila rješenje. Neizvjesnost i adrenalin, to je pokretač onih koji dolaze na utakmice. Zar mislite da bi se dogodilo hokejaško čudio da Medveščak igra hrvatsku ligu', rekao je Mamić za Sportske novosti te otkrio još jednu tajnu.

'Vi novinari uvijek pretjerujete kada pišete koliko gledatelja dolazi na Dinamove utakmice, a mi vas ne želimo demantirati, jer nas je sram. Ali uvijek je manje nego što izađe u medijima', govorio je izvršni dopredsjednik koji smatra da bi regionalna liga donijela više novca od gledatelja, sponzora i TV prava.

Problem sigurnosti ne zabrinjava Mamića.

'To je posao za policiju, a ne klubove, a može se dogovoriti da prve dvije godine gostujući navijači ne dolaze na utakmice', rekao je Mamić očito zaboravivši da bi porezni obveznici platili troškove osiguranja.

I još nešto za kraj.

'Za sljedeću sezonu osam hrvatskih prvoligaša neće dobiti licencu. Ne mogu je dobiti ni da im je gospodin Bog brat. To je stvarnost Prve HNL.'