DVA GOLA VUKUŠIĆA

Hajduk vodio pa spasio bod protiv Austrije

29.01.2010 u 19:29

Bionic
Reading

U utakmici u kojoj je vodila sa 2:0, kombinirana Hajdukova momčad sastavljena uglavnom od domaćih igrača golom u pretposljednjoj minuti izvukla je 3:3 u četvrtoj pripremnoj utakmici i tako ipak nastavila niz dobrih nastupa u pripremnim utakmicama

Poveli su Bili već u drugoj minuti, strijelac je bio Vukušić koji je udarcem s petnaestak metara svladao vratara Austrije. Akciju je započeo Andrić, a mladog strijelca proigrao je Rubil. U 33. minuti Hajduk je povećao prednost drugim pogotkom Vukušića, no Austrijanci već u idućem napadu preko Schumachera vraćaju rezultatsku neizvjesnost. Istrčao je Brazilac sam pred Tomića i realizirao lijepo proigravanje.

Austria je početkom nastavka najavila preokret, u 50. minuti strijelac je nakon udarca glavom sa sedam metara bio Diabang. Tri minute kasnije s pet metara pogodio je i Sulimani i činilo se da se Hajduku sprema poraz. No nakon što je Edoardo Reja uveo nekoliko mlađih igrača, Splićani su treći svoj zgoditak postigli pred kraj utakmice, u 89. minuti je na dodavanje Andrića precizan bio Tomasov.

Hajduk u subotu igra zadnju utakmicu priprema protiv varšavske Legije, a povratak kući planiran je za nedjelju.

'Možda ste pomislili da je nakon vodstva 2:0 utakmica već gotova, međutim, to nikad nije tako. Treba posao odraditi do kraja. Nedostajalo je koncentracije u obrani, utakmicu nismo mogli izdržati na istoj razini svih 90 minuta. Bilo je dobrih momenata, ali i kriznog razdoblja, na čemu moramo poraditi. Dobar je pokazatelj da smo u završnici utakmice imali snage da pritisnemo protivnika i izvučemo povoljan rezultat, tako da je ukupan dojam s ove utakmice ipak pozitivan. Bio je to test kakvog smo i priželjkivali, da ovakva momčad u kompletu odradi cijeli meč', rekao je okupljenim novinarima trener bijelih Edoardo Reja.

AUSTRIA BEČ - HAJDUK 3:3

Četvrta pripremna utakmica Hajduka u Španjolskoj
Strijelci: Schumacher (33), Diabang (50), Sulimani (53); Vukušić (2, 32), Tomasov (89)

AUSTRIA: Almer, Suttner, Dragović, Klein, Standfest, Ortlechner, Hattenberger, Aćimović, Junuzović, Liendl, Schumacher (još su igrali: Topić, Diabang, Vorišek, Baumgartlinger, Sulimani, Madl, Kramer)

HAJDUK: Tomić, Rubil, Jonjić, Pandža, Jozinović, Andrić, Vukušić (Oremuš 71), Cernat, Lendrić (Livaja 46), Čop (M. Ljubičić 73), An. Sharbini (Tomasov 71)