TURNIR U GABELI

Ozljeda Mandže, 'lokosi' uzeli naslov Dinamu

24.01.2010 u 17:46

Bionic
Reading

Lokomotiva je u finalu 20. memorijalnog turnira Andrija Anković u Gabeli nakon izvođenja jedanaesteraca svladala Dinamo 6:4

Dinamova druga momčad, kako neki vole nazivati Lokomotivu, bila je bolja od hrvatskog prvaka. Regularni dio igre završio je 2:2, za 'modre' su zabijali Mandžukić i Ibanez, a za 'lokose' Bagarić i Šimić. Pobjednik se tražio s bijele točke, a u junaka se pretvorio golman Picak koji je skinuo jedanaesterce Antoliću i Kramariću. S bijele točke za Dinamo su pogodili Barbarić i Mlinar, a za pobjednike turnira Andronik, Martinac, Mesarić i Šimić.

Osim poraza, trenera Krunoslava Jurčića zabrinula je i ozljeda Marija Mandžukića koji je izašao s travnjaka u prvom poluvremenu nakon dvoboja sa suparničkim braničem. 'Modrog' napadača muči loža.

Trofej za najboljeg igrača susreta podigao je iskusni veznjak 'lokosa' Željko Sopić, dok je za najboljeg igrača turnira proglašen Sammir. Najbolji strijelac turnira je Andrej Kramarić. Posebnu nagradu dobio je Mario Mandžukić kao igrač koji najviše podsjeća na Andriju Ankovića.

Inače, Dinamo je i prošle godine izgubio u finalu ovog turnira, i to od Osijeka.