MOSTAR NA NOGAMA

Golom Mandže Dinamo svladao prvaka BiH

21.01.2010 u 17:30

Bionic
Reading

Dinamo je svoju prvu utakmicu u 2010. odigrao u Mostaru, gdje mu se suprotstavio prvak BiH Zrinjski. Dvoboj je odigran pred oko 10.000 ljudi, a konačan rezultat bio je 1:0 za Dinamo

Trener Jurčić od prve je minute na teren poslao Butinu – Ettoa, Barbarića, Carlosa, Ibaneza – Sammira, Vrdoljaka, Badelja, Moralesa – Slepičku i Mandžukića.

Dinamo je poveo u 17. minuti, nakon što je Mandžukić izišao sam pred vrata i prebacio golmana Zrinjskog. Mostarci su u ostatku poluvremena bili bolja momčad. Stvorili su četiri izgledne prilike, no Butina je dvaput sjajno reagirao, a na strani 'plavih' bili su i vratnica i gol-linija.

Nastavak je donio seriju izmjena koje su u dobroj mjeri uništile ritam utakmice i do posljednjeg zvižduka nije viđeno puno od igre.

U nedostatku kvalitetnog nogometa, što u početnoj fazi priprema ni ne čudi, fokus se micao na tribine. Iz Hrvatske je doputovalo stotinjak dinamovaca, koji su bili pojačani lokalnim kolegama. Nikakvih incidenata do kraja dvoboja nije bilo, a BBB-i iz Hercegovine i Ultrasi Zrinjskog u nekoliko su navrata zajedno otpjevali: 'J…, te Bosno, j… te ja, Hrvatska moja domovina.'

Dinamo će prije odlaska iz Hercegovine odigrati još tri susreta. Dvije na turniru u Gabeli te jednu u Grudama.