GLAS IZ MAKSIMIRSKE

Dinamo izlazi iz emisije 'Volim nogomeT'?

08.01.2009 u 22:01

Bionic
Reading

Nakon što se u medijima pojavila vijest kako neki sponzori odlaze iz Dinama, iz Maksimirske 128 su se oglasili priopćenjem gdje sve to demantiraju, ali i naglašavaju nezadovoljstvo raspodjelom novaca iz emisije 'Volim nogomeT'

U Dinamu su se odlučili posredstvom obratiti javnosti kako bi ta ista javnost saznala njihovu istinu u vezi sponzora, ali i emisije HTV-a 'Volim nogomeT'.

'Vezano za napise u pojedinim medijima kako NK Dinamo Zagreb ostaje bez sponzora, na početku želimo naglasiti da klub nikada kao danas nije imao toliki broj sponzora, te da prihodovna stavka kluba od sponzorstava nikad nije bila veća.

Sponzorski ugovori čine jedan od temeljnih segmenata poslovanja svakog kluba, pa tako i kod NK Dinamo Zagreb. No osim sponzorskih ugovora, valja istaknuti da najznačajniju prihodovnu stavku kluba čine prihodi od transfera igrača u ugledne inozemne klubove, koji danas klubu jamče dugoročnu stabilnost i financijsku neovisnost.

Naravno da je NK Dinamo Zagreb, svaki sponzor iznimno bitan, te da je članovi Uprave kluba u posljednje vrijeme imalo više značajnih sastanaka sa vodećim ljudima tvrtki koji su sponzori kluba, a tiču se utjecaja posljednje svjetske financijske krize na hrvatsko gospodarstvo i poslovanje tvrtki koji su sponzori kluba.

Špekulacije, kako je suradnja sa INA-om i Croatia osiguranjem upitna, uistinu nemaju nikakvog uporišta.
Jedini uistinu značajan sponzorski ugovor koji je doveden u pitanje tiče se suradnje sa T-Com-om, naslovnim sponzorom 1. HNL i generalnim sponzorom emisije Volim NogomeT.

NK Dinamo Zagreb i T- Com nisu dogovorili suradnju za 2009. godinu, a jedna od najspornijih točaka razmimoilaženja leži u emisiji Volim NogomeT i oglašavanju T-Com-a na stadonu Maksimir, posredstvom Udruge 1. HNL.

Naime T-Com je značajna sredstva namijenjena vodećim klubovima odlučio preusmjeriti u sponzorstvo emisije Volim Nogomet i Udruge 1. HNL, što u konačnici može rezultirati, neemitiranjem iste u sezoni 2009/10, te neoglašavanjem vodećeg hrvatskog nogometnog oglašivača T-Com-a na stadionu Maksimir, budući da NK Dinamo Zagreb ne može nikako pristati na činjenicu da je jedan od glavnih proizvođača (NK Dinamo Zagreb), u spomenutim projektima potpuno minoriziran.

Naglašavamo da je NK Dinamo Zagreb, potpisao suglasnost za emitiranje emisije (prenošenje TV prava za emitiranje utakmica koji se igraju na stadionu Maksimir), samo za sezonu 2008/09, te nema namjeru nastaviti suradnju po postojećim kondicijama (minorni prihodi od emisije Volim NogomeT, te nepotpisivanje sponzorskog ugovora sa T-Com-om).
Naime, T-Com, nažalost sponzorstvom emisije Volim NogomeT ne ulaže u hrvatski nogomet, nego u pravilu honorira isključivo HRT i produkcijsku kuću koja sudjeluje u proizvodnji emisije .

Strategija NK Dinamo Zagreb, prema poslovnim partnerima i sponzorima ostaje identična, samo što klub nikada neće pristati na poslovne suradnje i projekte u kojima se klub želi staviti u neravnopravan partnerski položaj'.