SLIKAM SLIKU O SEBI

Hajdukovo noćno maltretiranje Buljata i Jerteca

15.01.2010 u 14:39

Bionic
Reading

Prve Sunčeve zrake tek su probijale nebo iznad Poljuda kada su na stadion stigli Marijan Buljat i Darijo Jertec. Pod paskom trenera Duje Poljaka uprava im je naložila ranojutarnje i kasnopopodnevne treninge, sve u svrhu prisile na potpisivanje sporazumnog raskida ugovora

Da misle ozbiljno, potvrdila je porcija 'suhog trčanja' po tartan stazi koja je potrajala gotovo tri sata. Trčali su Buljat i Jertec od sedam do 9.45, a ista ih tortura čeka i navečer od 18.30 do 21.15. Sigurno da ima onih koji će ovakav potez uprave Hajduka opravdati i reći da su dvojcu dali otpremninu u vidu sto tisuća eura i da slobodno mogu napustiti Poljud u bilo kojem trenutku. No, s druge strane, puno se logičnijim čini da je uprava Hajduka zabila još jedan autogol.

Naime, kakvu su sliku poslali potencijalnim pojačanjima poput Jurice Vranješa kada su u stanju ovako postupati prema aktualnom igračkom kadru? I nije točno da se to odnosi samo spomenutu dvojicu koje je dovela i preplatila bivša uprava, kada su u sklopu recesijskih mjera najavili skidanje 30 posto primanja među ostalima i braći Sharbini s kojima su sami sklapali ugovore prije dva mjeseca.

I u Splitu su mišljenja podijeljena, puno je onih koji se slažu s čvrstom rukom i ne vide u potezima uprave Hajduka maltretiranje Jerteca i Buljata te najavljuju da bi i sami za tisuću eura dnevno, koliko u bruto iznosu primaju, trčali krugove oko Poljuda. Naravno, puno je više onih trezvenih koji u ovom potezu vide prisilu nad igračima i još jednu lošu sliku Hajduka kakva se uklapa u stanje kluba u posljednjih nekoliko godina.