ANTOLIĆ I VRSALJKO

Dinamovi klinci na Lukinoj stazi, Chago na odlasku

15.01.2010 u 10:25

Bionic
Reading

Dinamov strateg Kruno Jurčić na pripreme će voditi i šestoricu mladih igrača iz vlastitog pogona. Osim juniora Šituma, Mihaljevića i Mlinara te vratara Vidakovića, u Hercegovinu i Tursku putovat će igrači sa seniorskim iskustvom iz Lokomotive, Šime Vrsaljko i Domagoj Antolić

Dinamova uprava odlučila je bliže predstaviti javnosti dvojicu talenata. Antolić i Vrsaljko obavili su svoju prvu obavezu prema medijima, u novoj ulozi su se vrlo dobro snašli.

'Naravno da sam sretan jer sam od desete godine u Dinamu i kao svaki klinac sanjao sam prvu momčad. Sada je taj trenutak došao i mogu samo zaželjeti da me posluži zdravlje da bih što lakše treneru Jurčiću pokazao što znam. Najbolje se snalazim na poziciji polušpice, ali mogu igrati bilo gdje u veznom redu', rekao je Domagoj Antolić, rođen 1990. godine.

'Ja sam u klub došao prije četiri godine i ovo mi je bio veliki san. Prije pet dana proslavio sam 18. rođendan i ovo mi je najbolji poklon koji sam mogao zamisliti. U seniorskom nogometu sam najviše pokazao igrajući desnog beka, ali u mlađim kategorijama sam bio i zadnji vezni, pa i to mogu odigrati po potrebi', kaže Zadranin Šime Vrsaljko, za koga je njegov trener iz rodnog grada rekao da ima potencijal i da nadmaši slavnog sugrađanina Luku Modrića.

Obojica su upravo Luku izdvojili kao nogometnog idola iz djetinjstva, a Antoliću je posebna čast to što je igrao s njim.

'Svjetska je klasa', kaže pun poštovanja Antolić, koji je u mlađim danima s Dinamom znao otići i na pokoje gostovanje kao navijač.

Vrsaljko kaže da nije imao nikakvih problema u Zadru jer je igrač Dinama, a na presicu je došao u dresu s brojem 13 (Antolić je imao broj 11). Izbor Antolića je bio logičan jer je igrač ofenzivne orijentacije, a njegov broj oslobođen je od Denisa Glavine, dok je Šimina 13-ica otkrila da u Maksimiru više ne računaju na Mathiasa Chagu koji je nosio taj broj. Prema informacijama iz Pule, Chago bi već tijekom vikenda trebao doputovati i staviti se na raspolaganje treneru Istre 1961, gdje će na posudbi provesti ostatak sezone. Dinamo i Istra trebali bi isplatiti po pedeset posto njegovih primanja.