KLJUČNI VIKEND

Hajduk u 48 sati planira uštedjeti pet milijuna

14.01.2010 u 16:01

Bionic
Reading

U sljedeća dva dana uprava Hajduka bi trebala objaviti rezultate pregovora o reduciranju primanja najskuplje plaćenih igrača, a trener Reja popis kandidata na koje računa na pripremama u Španjolskoj

U nedjelju rano ujutro trener Edoardo Reja povest će dvadeset i šest igrača na pripreme u Marbellu. Do tada bi trebao biti poznat ne samo popis putnika, nego i popis igrača koji su pristali na uvjete koje im nudi uprava Hajduka.

Svagušin antirecesijski zakon odnosi se na šestoricu najskupljih eksponata u svlačionici, Cernata, Vejića, Šerića, Andrića i braću Sharbini. Oni bi se trebali izjasniti pristaju li ili ne na ponudu Hajduka prema kojoj bi u konačnici imali 30-ak posto manja primanja, no jedan dio bi mogli i uštedjeti ukoliko osvoje kup. O prvenstvu, naravno, nitko nije ni razmišljao, premda zasigurno ima optimista koji još uvijek vjeruju u to čudo. Iz skupine najbogatijih izostavljen je jedino Josip Skoko, kojem ugovor ionako istječe na ljeto.

Šestorica spomenutih prema slovu ugovora trebaju zaraditi gotovo 2,5 milijuna eura, što znači da bi redukcije klubu u ovoj sezoni uštedjele nešto više od 700 tisuća eura, odnosno pet milijuna kuna.

U ovu skupinu nisu ušli igrači kojih se Hajduk želi riješiti, u prvom redu Marijan Buljat i Jertec koji će, prema svemu sudeći, i dalje ostati na plaćenom godišnjem odmoru u Splitu. Primanja od 300, odnosno 250 tisuća eura po sezoni ne mogu dobiti nigdje ni blizu, pa im je najbolja investicija u budućnost svojih obitelji gledati utakmice s tribina Poljuda. Oni su za to ionako najmanje krivi.

Što se tiče popisa putnika, on je manje-više također poznat, jedino je pitanje koliko će mladih igrača ući u kvotu 26 imena i hoće li, kako nagađa dio medija, to biti igrači koje izabere vodstvo kluba ili će zadnja ipak biti riječ trenera Reje.

Juricu Vranješa više nitko ni ne spominje, premda prijelazni rok traje još dugo. No, ukoliko ne krene s ostatkom momčadi u Španjolsku, teško je vjerovati da će u nastavku sezone zaigrati za klub.