REJA SMANJIO KADAR

Svaguša: Svi osim Boga su protiv nas

11.01.2010 u 13:17

Bionic
Reading

Na prvoj prozivci Hajduka pojavio se 41 igrač, no trener Edoardo Reja nakon pozdravnog govora predsjednika Joška Svaguše izdiktirao je 25 imena koja će nastaviti s treninzima i, kako sada stvari stoje, krenuti na pripreme u Španjolsku

Na popisu su golmani Subašić, Tomić i Stipica, igrači Tomasov, Rubil, Pandža, Skoko, Šerić, Čop, Maloča, Tičinović, Vejić, Andrić, Ibričić, Cernat, Strinić, J. Buljat, Vukušić, Oremuš, braća Sharbini te juniori Marko Livaja, Leopold Novak, Franko Andrijašević i Ivan Lendrić.

Osim Paraibe i Thiaga koji su se vratili u Brazil te ozlijeđenog Kreše Ljubičića, s popisa su izostali Jertec, M. Buljat, Rodić, Smoje te nekolicina igrača iz omladinskog kadra. Nedefinirana je situacija s lani ozlijeđenima Aračićem i Pelajićem, dok bi mladi Sačer trebao nazad u Varaždin na posudbu.

'Bili' će trenirati svaki dan po dva puta na Poljudu i imat će obavezu zajedničkog ručka i večere. Polazak na pripreme u Marbellu je u nedjelju rano ujutro, a trener Reja je najavio da je moguća i pokoja izmjena u sastavu ukoliko Hajduk dovede neko pojačanje.

Nakon što mu je kapetan Srđan Andrić uime momčadi čestitao rođendan, predsjednik Joško Svaguša obratio se igračima s nekoliko riječi.

'Drago mi je da se vidimo, da ste se dobro odmorili, osvježili i s puno ljubavi i želje očekujete ovo proljeće. Mi vam želimo da opravdate dres koji nosite jer smo u jesen propustili mnogo toga. Uskočili smo u vlak u najgorem momentu. U tom vlaku vi ste bili izgubljeni, a sada vidim da ste veseli. Imate kvalitetu i u 13 utakmica možete puno napraviti jer želimo završiti sezonu s trofejem. Pripreme smo organizirali u Španjolskoj jer smo vam željeli pokazati da vam je mjesto među najboljima. Nadam se da ćemo svi skupa imati puno razloga za veselje', rekao je predsjednik Svaguša i dodao da se bliži stoti rođendan kluba, a time i obaveza Hajduka da bude što bolji.

'U životu se ništa ne događa slučajno, slučajno se jedino mačka okoti', pokušao je biti duhovit Svaguša i dodao:

'Ako se moliš Bogu i vjeruješ u njega, on će ti vratiti. A nama ne preostaje ništa drugo jer su osim Boga svi protiv nas.'

Svaguša je otkrio i da je Ibričić pristao na uvjete koje mu nudi Hajduk te da je potpis novog ugovora samo formalnost. Odšteta je šest milijuna eura ukoliko netko želi Ibričića vidjeti u svojim redovima. Što se tiče smanjenja ugovora i čišćenja kadra, Svaguša je rekao da su mnogi dali pozitivan signal jer su svjesni u kojem vremenu živimo.

'Dosad nam je za plaće mjesečno trebalo šest milijuna kuna, a nakon što napravimo čistku trebat će puno manje. Bilo je vrijeme da se napravi rez i bolje ga je napraviti sada nego čekati', zaključio je prvi čovjek Hajduka.