IZDAŠNI HAJDUK

Ibričiću veća plaća, ali manja od Cernatove i Sharbinijeve

07.01.2010 u 15:32

Bionic
Reading

Hajduk je najavio produljenje ugovora sa svojim najboljim igračem, a Senijad Ibričić spreman je staviti svoj autogram na novi ugovor. No unatoč svemu, najbolji igrač bilih i dalje neće biti u vrhu najbolje plaćenih igrača na Poljudu

Čudna je priča ispričana oko Senijada Ibričića i njegova ugovora s Hajdukom. S jedne strane teško je povjerovati da je najbolji igrač momčadi plaćen svega 120.000 eura po sezoni, pogotovo kad se uzme u obzir to da nekolicina igrača, poput Cernata, Šerića, Vejića i Anasa Sharbinija ima i četverostruko izdašnija primanja. S druge strane, treba uzeti u obzir i to da je Hajduk Zagrebu iskeširao milijun i pol eura odštete, što Ibričića, uz mlađega Sharbinija, čini najskupljom Hajdukovom investicijom.

No kad se uzmu u obzir Ibričićevi nastupi prošle jeseni te činjenica da je jedan od rijetkih koji na europskom tržištu može postići pristojnu cijenu, nije ni čudo da su se čelnici Hajduka, koji u recesiji nastoje smanjiti najizdašnije ugovore, odlučili Ibričiću povećati gažu. Ugovor koji ga veže do 2012. produljili bi na još dvije godine, a Ibričiću povećali primanja na oko 250.000 eura.

'Odavno sam rekao da mi se iz Hajduka ne žuri nigdje i da nemam ništa protiv produljenja ugovora. Potpisat ću, to nikad nije bilo sporno', poručio je Ibričić s odmora u rodnom kraju te naglasio da je za njega prelazak iz Zagreba u Hajduk bio velik korak i da ne žuri napraviti još jedan tako krupan u skoro vrijeme.

Potez Hajdukove uprave vrlo je mudar, najboljeg igrača vezali su na još dvije sezone te time otvorili manevarski prostor da ga u slučaju eventualne prodaje, višestruko naplate zbog duljine ugovora. U protivnom bi već sljedeće zime morali strepiti da ne bi neki moćan europski klub posegnuo za Ibričićem i privolio ga da uz malu odštetu zbog skorog isteka ugovora prijeđe u novu sredinu. Ibričić je mlad, igra u sjajnoj formi, reprezentativac je svoje zemlje i njegova cijena samo može rasti.