KLUBOVI NAD PONOROM

Međimurju suspenzija, HNL pred slomom

07.01.2010 u 11:01

Bionic
Reading

Više od 40 dana ostalo je do početka T-Com Prve HNL, a postoji velika opasnost da to natjecanje u kojem je 16 klubova doživi potpuni slom i postane neregularno

Međimurje je suspendirano zbog neizmirenih obaveza nogometašima i najavljena je mogućnost stečaja. HNS-ova Disciplinska komisija je suspendirala Čakovčane zbog Marija Kovačevića, Danijela Štefulja i Boška Anića kojima zajedno duguju oko 150.000 kuna.

'Suspenzija znači zabranu igranja ne samo službenih, nego i prijateljskih utakmica. Ako klub ne izmiri obaveze do proljetnog nastavka prvenstva i preskoči prve tri službene utakmice, automatski gubi status i biva izbačen u zadnji ili predzadnji rang natjecanja, ovisno o odluci nadležnog županijskog saveza', rekao je dopredsjednik HNS-a Ivan Brleković.

Zanimljiva priča stiže i iz Sesveta. Kako piše Jutarnji list, Zvonko Zubak je svojim nogometašima ispostavio uplatnice na iznose od 100.000 ili čak 200.000 kuna, u zbroju više od dva milijuna kuna kao kazne za nezalaganje i slabe rezultate. Tako je Zubak za svoju i nesposobnost svoje uprave koja je sastavljala momčad kaznio nogometaše te je na taj način izbrisao sve što duguje igračima na temelju ugovora.

Nastavak sezone počinje 20. veljače, ali posve je jasno da bi prije toga hrvatska liga mogla doživjeti potpuni slom te bi nekoliko klubova zbog novčanih dugovanja lako moglo odustati od natjecanja ili u najgorem slučaju ugasiti se.