NA POLJUDU BEZ MILOSTI

Počinje kresanje: Pandža prvi na listi za odstrel?

05.01.2010 u 15:03

Bionic
Reading

Vrijeme povratka s odmora je stiglo. Nogometaši Hajduka polako se okupljaju na Poljudu i sad im predstoje razgovori s upravom o smanjenju plaća i budućnosti u klubu

S novom godinom počeli su i razgovori čelnika Hajduka s igračima koji ili napuštaju Poljud ili su u programu smanjenja plaća. U cijelom procesu dosta je nedoumica i kombinacija jer je jasno da će sudbina nekih, prvenstveno mlađih igrača, ovisiti o pregovorima sa starijima.

Tako će, primjerice, izgled Hajdukove momčadi puno ovisiti i o eventualnim transferima. U prvom redu to se odnosi na reprezentativce BiH Senijada Ibričića, jednog od rijetkih koji bi mogao pronaći unosan inozemni angažman, te Borisa Pandže, koga bi se 'bili' rado riješili. I dok bi za Ibričića teško pronašli zamjenu te možda tek preraspodjelom unutar momčadi napravili kakav-takav balans, Pandžin odlazak ne bi se osjetio. U prvom redu jer će Vejić i Maloča biti standardan dvojac stopera, a u slučaju Pandžinog odlaska u Hajduk bi se s posudbe vratio mladi Mate Jonjić koji je odigrao sjajnu polusezonu u Zadru.

U utorak je na Poljudu trenirao Srđan Andrić da bi što spremniji dočekao prozivku trenera Reje, a u Split se malo-pomalo vraćaju i ostali igrači koji će u tjednu koji je pred nama morati porazgovarati s čelnicima kluba o kresanju plaća.

I dok se slaže igračka križaljka, Reja je najavio da će na pripreme voditi 26, maksimalno 27 igrača, a ostali će ili raskinuti ugovore ili krenuti na posudbe. Jedan dio njih će i u Mosor koji figurira kao najozbiljniji kandidat da postane 'Hajdukova Lokomotiva'. Reja je za pripreme na Pirinejskom poluotoku planirao 15-ak dana rada te pet prijateljskih utakmica, a među potencijalnim protivnicima su nizozemski Twente i Roda, bečka Austria te domaća Malaga.

U zadnjim danima Hajdukova boravka u Španjolskoj tamo stižu i ukrajinski Šahtar i Dinamo i nije isključena mogućnost da dogovore ogled s momčadima svojih bivših prvotimaca Darija Srne i Gorana Sablića.