'SLOMLJENI' HAJDUK

Vranješ čeka novu ponudu, Ljubičić operaciju

30.12.2009 u 18:31

Bionic
Reading

Hajduk ispraća staru godinu zajedno s Brazilcima Thiaguinhom i Paraibom, koji su danas otputovali kući, a u novu će uploviti s novim pojačanjem. Jurica Vranješ je još uvijek najozbiljniji kandidat za prvu prinovu u 2010. godini

Danas su se od Hajduka i Splita oprostila dva Brazilca koja se u šest mjeseci nisu uspjela nametnuti struci bijelih. Thiaguinho nije dobio priliku, nije odigrao ni minute, dok je Paraiba u 11 susreta postigao dva gola.

'Žao mi je što je ovako ispalo, ozljede su me spriječile da se nametnem treneru i odlazim razočaran. Došao sam se nametnuti i izboriti trogodišnji ugovor, a sad se vraćam neobavljena posla', rekao je Paraiba dok je pokušavao smisliti kako u zrakoplov ukrcati 50-ak kilograma viška prtljage.

Dok su Brazilci odlazili, Vranješ je čekao signal s Poljuda, da čelnici Hajduka prihvate njegove uvjete.

'Izborio sam od Werdera dolazak bez odštete i tako uštedio Hajduku barem milijun eura. Imam pravo očekivati da se ispune uvjeti kakve imaju i ostali igrači moje kategorije', rekao je Vranješ. Iako nije želio ulaziti u detalje, jasno je da računa na plaću od 400.000 do 450.000 eura godišnje, dok je Hajduk bio spreman platiti maksimalno 300.000 eura.

Tko zna, možda će predsjednika Svagušu lom noge Krešimira Ljubičića natjerati da malo popusti i ponudi nešto više. S Ljubičićem je situacija još neizvjesna, danas nije završio na operacijskom stolu, uz objašnjenje da se s takvom operacijom, ako se ne izvede odmah, mora sačekati barem sedam dana, da bi se vidjelo kako teče proces zarastanja.