OPSTANAK PA EUROPA

Istra s Rusom na čelu okreće novu stranicu

29.12.2009 u 09:48

Bionic
Reading

Pulski nogometni prvoligaš Istra 1961 dočekao je kraj neizvjesnosti. Dugo najavljivani Rus Mihail Ščeglov i službeno je ustoličen na mjesto klupskoga predsjednika, a tim potezom klub bi trebao dobiti novu, snažniju dimenziju

Ščeglov je u mladosti bio nogometaš, a najjača referenca za posao koji je u Puli preuzeo je rad u Spartaku iz Moskve. Bogat je, voli Pulu, Istru i Hrvatsku i želi ulagati u prvoligaša najljepših boja.

50-godišnji Ščeglov će u iduće četiri godine biti glavni klupski financijer. Procjena je da će u tom razdoblju u klub investirati nešto više od tri milijuna eura. Igračka pojačanja očekuju se već idućeg mjeseca, a Rus očekuje postepen razvoj i time daje do znanja da je pravi čovjek za posao. U ovoj sezoni ne očekuje ništa osim opstanka u prvoligaškom društvu, a nakon toga krenuo bi projekt 'europska Istra'.

Izabrani su i novi članovi izvršnog i nadzornog odbora te je odlučeno da će Istra 1961 nakon Hajduka postati drugi hrvatski privatizirani klub. To će Rusu otvoriti mogućnost da postane i većinski vlasnik kluba. Pitanje je samo hoće li mu gradsko poglavarstvo, koje ima pravo zadržati kontrolni paket dionica, to i dozvoliti.

Neizostavni dio čitave priče je i stadion. Kada gradsko zdanje bude spremno za uporabu, Istrini razvojni kapaciteti rapidno će porasti. Bilo bi zaista lijepo gledati kako sportski ponos najvećeg hrvatskog poluotoka prerasta razinu koju je posljednjih sezona dosegnuo Slaven Belupo.