ISKREN ŠEF MODRIH

Mamić: Dinamo bi bez mene skroz potonuo

21.12.2009 u 09:01

Bionic
Reading

Na kraju zimske sezone, ali i godine, izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić otvorio je dušu priznavši kako ga boli što 'modri' nikako da prezime u Europi, a što se tiče igračke križaljke, tvrdi da Manžukić može otići, kupnje ove zime neće biti

Zdravko Mamić dao je opširan intervju za Sportske novosti u kojima je pričao o godini koja je na izmaku, dobrim i lošim stranama, uspjesima i neuspjesima.

'Sezonu mogu ocijeniti sedmicom. U prvenstvu smo prvi, a jedino u Europi nismo ostvarili snove. No nemamo realno uporište, cijelu priču o proljeću u Europi moramo zvati isključivo snom', kazao je Mamić.

Razlog 'posrtanja' u euro natjecanjima izvršni dopredsjednik Dinama vidi u katastrofalnom stanju stadiona, a žaloste ga i mediji koji, po njegovim riječima, ne dozvoljavaju da se u Maksimiru stvori normalna klima.

Na pitanje dokad će biti na čelu Dinama, ni Mamić nema odgovora.

'To nitko ne zna. Mogu biti vrlo kratko, ali daj Bože da budem što dulje. Dinamo bi bez mene skroz potonuo! Bez lažne skromnosti, u to sam siguran.'

O treneru Jurčiću, izvršni dopredsjednik Dinama ima riječi hvale, no tvrdi kako još nije formiran kao trener te da nema dovoljno iskustva.

Ipak, najviše se u posljednje vrijeme pisalo o krivom izboru stranaca. Recentni primjeri su Papadopoulos i Cufre, ali Mamić ima drukčije mišljenje.

'Oni odlaze jer im ni naša momčad, ni publika, niti mediji nisu dali mogućnost da u kratkom roku zablistaju, a nismo izborili europsko proljeće.'

Mamić kaže kako je prije mjesec dana bio spreman platiti za napadača Šibenika Zeca milijun i pol eura, ali da sada ne da više ni lipe. Također je naglasio kako Dinamo ove zime neće nikoga kupovati, pa tako niti Domagoja Vidu iz Osijeka, no zato će možda biti odlazaka.

'Mandžukić može otići. Dozvole za odlazak imaju još Etto, Vrdoljak i Tomić', rekao je Zdravko Mamić u razgovoru za Sportske novosti.