OTPREMINE 'OTPISANIMA'

Milijuni eura za promašaje 'modre' struke

16.12.2009 u 08:09

Bionic
Reading

Dinamo jako dobro zarađuje prodajom igrača u inozemstvo, ali puno troši zbog plaćanja otpremnina igračima s kojima je prije isteka raskinuo ugovore. Nije moglo drukčije ni ove zime

Izvršni odbor hrvatskog prvaka je odlučio kako su ovosezonska 'pojačanja' Leandro Cufre, Dimitrios Papadopoulos i Denis Glavina suvišni. No dečki koji su prije dolaska apostrofirani kao igrači koji će podići kvalitetu, imaju čvrste ugovore. Nije im ni na kraj pameti da napuste klub, a da pri tome ne dobiju značajniju otpremninu.

Kako pišu Sportske novosti, Dinamo će Grku isplatiti čak 500 tisuća eura, Argentincu 400 tisuća, a Glavini 60. Skoro milijun eura za promašaje 'modre' struke.

Inače, to nisu najveći iznosi koje je hrvatski prvak morao isplatiti za raskide ugovora. U ljeto ove godine prijevremeni 'zbogom' Bošku Balabanu koštao ih je milijun eura, a Tomislava Šokote 850. U zadnje tri godine ukupno je za raskide isplaćeno oko pet milijuna eura.

Prema zadnjim informacijama, sprema se odlazak i Etta, no na njemu bi Dinamo mogao zaraditi, jer postoji nekoliko zainteresiranih klubova. Brazilac ima ugovor s 'modrima do ljeta 2012. godine.