UVREDA I KLEVETA

Prvo ročište: Torcida protiv dužnosnika Dinama

Bionic
Reading

Na zagrebačkom Općinskom sudu u petak je počeo u Hrvatskoj dosad jedinstveni proces: održano je prvo ročište u tužbi Kluba navijača Torcida protiv Tomislava Marčinka, člana Izvršnog odbora Dinama, zbog uvrede i klevete

Marčinko je još ovog proljeća, nakon što su navijači hrvatske nogometne reprezentacije u Andori prekinuli utakmicu bacajući baklje u teren, izjavio da su to učinili pripadnici Torcide, i to 'isti oni koji su stvarali probleme Dinamovoj delegaciji u Turskoj, a on ih poznaje', piše Slobodna Dalmacija.

Hajdukovi navijači odmah su najavili tužbu protiv njega, kao i HNS-ova povjerenika za sigurnost Zorana Cvrka, a to su i ostvarili: zagrebačkom sudu predložit će brojne dokaze, između ostaloga i putovnice svih 105 torcidaša koji su bili u Andori, od kojih nitko nikada nije bio u Turskoj.

Policiju su još ranije pozvali da istraže tko je doista u Andori bacao baklje, a tvrde da će 'mnogi ostati iznenađeni rezultatom istrage'. Člana Dinamova vodstva tužili su i za uvredu, zbog tvrdnja da su nasilnici i huligani. Sam Marčinko je izjavio da se ne osjeća krivim. Do idućeg ročišta u ožujku od MUP-a se očekuje da dostavi izvješće.