UZVRATNI KUP OGLED

Hajduk preko Zagreba traži put do Europe

08.12.2009 u 12:24

Bionic
Reading

Trener Hajduka Edoardo Reja želi protiv Zagreba osigurati opciju ostanka u utrci za mjesto koje vodi u Europu, mada se još nije oprostio od mogućnosti da se bijeli dokopaju europskog natjecanja i preko plasmana u HNL-u

Pred Hajdukom i trenerom Rejom izuzetno je važan uzvratni kup ogled protiv Zagreba. Bijeli iz Kranjčevićeve imaju povoljan rezultat (0:0) i svjesni su da im je ovo natjecanje najbolja prilika da osiguraju europsko natjecanje za sljedeću sezonu.

'U ovom trenutku naša prva opcija je Kup, što ne znači da ćemo zanemariti i ostale opcije. Naš cilj je izlazak u Europu i možemo ga ostvariti na više načina. Kao što sam rekao, u ovom trenutku prva opcija je Kup, no ne daj bože nekakav kiks još uvijek možemo nadoknaditi, jer u Europu vode i drugo i treće mjesto u HNL-u', kaže Reja koji je pun hvale za narednog protivnika.

'U prvoj utakmici pokazali su koliko su opasni, vodi ih inteligentan trener, koji je dobar motivator i taktičar, no ja sam uvjeren, ako moji igrači odigraju onako kako bi trebali, mi ćemo proći dalje. No za to svatko mora dati ne 100 već 102 posto, moramo upotrijebiti glavu, jer samo maksimalnim angažmanom možemo izboriti uspjeh', tvrdi trener bijelih koji još uvijek nije siguran u momčad koju bi trebao u srijedu izvesti na Poljud.

'U subotu smo odigrali tešku utakmicu po blatnjavom terenu u Zadru, u nedjelju su se igrači regenerirali, a u ponedjeljak su radili s mojim pomoćnikom Febrarrijem i tek ću ih u utorak okupiti i vidjeti tko može, a tko ne može. No igrat će samo oni koji su sto posto spremni i koji mogu garantirati maksimalan učinak protiv Zagreba', zaključuje Reja, uz dodatak kako će igračima uoči utakmice sa Zagrebom ostaviti dio treninga da isprobaju i uvježbaju udarce s bijele točke.