17. KOLO T-COM PRVE HNL

Gostoljubivi Inter: Zagreb dobio 3:1

04.12.2009 u 21:09

Bionic
Reading

U prvom susretu 16. kola T-Com Prve HNL 'pjesnici' su u predgrađu, kod zaprešićkog Intera pobijedili s uvjerljivih 3:1

Igor Štimac je završio 'pjesničku' nogometnu jesen uvjerljivom pobjedom u Zaprešiću i osigurao si mir do proljeća. Loš početak sezone, a iz ulice pjesnika najavljivao se i naslov prvaka države, umnogome je ružičastiji nakon nekoliko posljednjih kola T-Com Prve HNL. Dolazak Igora Štimca ipak je trgnuo momčad, a pobjeda protiv Intera u 17. kolu samo je potvrda te tvrdnje.

Zagreb je u Zaprešiću odigrao dobro, opet se iskazao ponajbolji igrač lige, veteran Davor Vugrinec koji je sa svoja dva pogotka zapravo sam nadvisio Inter. Stasiti Varaždinac otvorio je i zatvorio je susret pogocima. Prvo je zabio u 34. minuti, na 2:0 povisio je Krstanović već u 36. minuti, Dodo je dvije minute prije kraja prvog poluvremena smanjio na 1:2, a da pobjeda ne bi došla u pitanje, ponovno je zabio Vugrinec u 80. minuti susreta.

Premda je s nova tri boda (i utakmicom više) Zagreb ostao na 14. mjestu, napred u njegovoj igri je vidljiv. Ukoliko 'pjesnici' tako nastave i iduće godine, prvoligaški opstanak neće doći u pitanje. Istodobno, Inter je pomalo razočarao svoje navijače, jer protiv Zagreba se ipak očekivalo više. Zaprešićani su godinu završili na 10. mjestu, ali zbog utakmice više već u subotu bi mogli pasti dvije pozicije niže.