PREKO ČELIČNE ZAVJESE

Zagreb pojačanja traži u Sjevernoj Koreji!

27.11.2009 u 21:32

Bionic
Reading

Iako je Zagreb brižno njegovao renome kluba koji se oslanja na domaće snage i za pojačanjima neće ići dalje od susjednih zemalja, s dolaskom Igora Štimca takva strategija sasvim se promijenila

Nakon što je obranu učvrstio Brazilcem Jefthonom, Štimac je sada udicu bacio na dvije različite strane svijeta.

'Šest dana nakon Nove godine na probu će nam doći dvojica Brazilaca, a prije njih očekujemo dvojicu reprezentativaca Sjeverne Koreje. Iz Brazila dolaze stoper i krilni napadač, a o Korejancima još ne bih', potvrdio je svoje interkontinentalne planove Igor Štimac za Sportske novosti.

Ako smatrate da je riječ o zemlji van svjetskih tokova, razmislite još jednom. Sjevernokorejanci će nastupati na SP-u, a svi njihovi igrači su izuzetno brzi i tehnički potkovani. Teško da su na taktičkom planu već sada na vrhunskoj razini, no riječ je o mladim igračima koji bi trebali brzo napredovati.

Štimac je, zagovarajući Ligu 16, govorio kako je to idealna platforma za promociju mladih igrača. Veći dio javnosti je pretpostavljao da je riječ o domaćim dečkima, no čini se da je jedan od najutjecajnijih 'spin doktora' u hrvatskom nogometu to zamislio malo drukčije.