ZADARSKA PRIČA

Sumnjivi i kad pobjeđuju i kad gube

27.11.2009 u 13:40

Bionic
Reading

Dok praktično cijela Europa bruji o namještanju nogometnih utakmica, igrači i dalje moraju igrati. A to za momke koji brane boje nogometnog kluba Zadar ovih dana nije jednostavna zadaća. Atmosfera u momčadi nije sjajna

'Hvala Bogu da nekoga zanima kako ćemo igrati danas', rekao je Jakov Surać uoči gostovanja ekipe Zadra u Vinkovcima kod Cibalije, zamoljen da odgovori na pitanje utječu li afere na igrače.

'Moram reći da atmosfera nije sjajna, ni zbog rezultata ni zbog afera, gledamo se po svlačionici u nevjerici, ali isto tako razgovaramo pozitivno da se moramo izdignuti iz ovoga svega, odigrati ova dva kola što bolje možemo', rekao je kapetan Zadra koji također kaže da je njegov klub sumnjiv i kad pobjeđuje i kad trpi poraze.

'Svašta nam se stavlja na teret - kad dobijemo kupili smo, kad izgubimo, onda smo prodali', dodao je Surać.

Zadarska navijačka skupina Tornado ne želi ni pomisliti da je moguće namještanje utakmica. Kontaktirali su, kažu, igrače i klub i uvjeravaju ih kako je Zadar 'čist', a navijači i sami žele i dalje vjerovati da igrači 'ginu na terenu'.

'Mi ne želimo uopće vjerovati u te priče, jer ako ima namještanja zašto mi navijamo, zašto oni igraju? Čemu taj sport? Mi smo i dalje uvjereni da od tih radnji nema ništa ako se ne dokaže suprotno. Ali smeta nam što se samo stalno spominje Zadar. Spominjalo se 14 utakmica, ali sada se govori samo o Zadru', govorio je Jure Knežević iz Tornada.

U namještanje utakmica ne vjeruje ni direktor Nogometnog kluba Zadar, Novica Erlić koji također kaže kako nije jednostavno obavljati poslove u klubu u jeku medijskih napisa.

'Nije nimalo ugodno slušati te negativne napise pogotovo kada znamo da smo potpuno čisti i da nema ničega od toga što se piše. Meni je u neku ruku to i sumnjivo zašto se stalno Zadar spominje u negativnom kontekstu, da tu nije bitna ni namještaljka nego nešto drugo, ali o tom potom. Mislim da na ekipu to ne utječe jer je atmosfera zdrava i sve je u redu', izjavio je Erlić.