RADIKALNI REZOVI

Udruga ugasila Dvoransko i emisiju 'Volim nogomet'

21.11.2009 u 14:35

Bionic
Reading

Na 34. sjednici Udruge profesionalnih klubova Prve HNL donesena su dva važna zaključka. Ukida se emisija na HTV-u 'Volim nogomet', a Dvoranskog prvenstva za ovu natjecateljsku sezonu neće biti

Od 16 skupštinara izostali su predstavnici Zadra (Sinovčić) i Šibenika (Karađole), a novinarima se nakon obavljenog posla obratio predsjednik Udruge Robert Markulin.

'Raskida se ugovor s HTV-om, no emisija 'Volim nogomet' emitirat će se u preostala tri jesenska kola. Financijsko izvješće kaže kako smo mi nakon osam obrađenih kola dužni 700 tisuća kuna, a s obzirom da projekt posluje u minusu, imamo pravo uz otkazni rok od 30 dana jednostrano prekinuti suradnju. Osjećamo se kao glavni glumac koji mora plaćati da bi sudjelovao u filmu i takav tretman više nećemo trpjeti', rekao je Markulin.

Dodao i da je prosjek gledatelja na stadionima pao na 2202 po utakmici (1100 manje nego za prošlu sezonu), što svakom klubu prosječno donosi gubitak od pola milijuna kuna. Financije su i jedan od razloga zbog kojega se privremeno raspušta Dvoransko prvenstvo.

'S obzirom da je to dobrovoljno natjecanje, dovoljan je bio jedan glas protiv kako bi se čitav projekt otkazao. Dogovorili smo se da nećemo izlaziti u javnost s rezultatima glasanja, dovoljno je reći da nije postignut konsenzus. Usprotivile su se struke gotovo svih momčadi, termin je nepovoljan, a financijski aspekt vrlo upitan.'

Ipak, prekid suradnje s HTV-om ne znači da će se do proljeća išta promijeniti, ali državna dalekovidnica morat će zavući ruku dublje u džep.

'Ponudit ćemo nastavak suradnje HTV-u, ali uz drugačije uvjete. Udruga je za svako kolo dužna platiti 120 tisuća kuna, a u eventualnoj budućoj suradnji očekujemo da budemo oslobođeni participacije u troškovima. To smatramo logičnim. Inzistirat ćemo na fiksnom novčanom iznosu koji će nam HTV biti dužan isplatiti, te da zadržavamo mogućnost promjene termina onako kako nama odgovara. Ako se i ne dogovorimo, ostat će prijenos derbija svakog kola te jednosatna emisija u kojoj će se analizirati ostali dvoboji.'

Premda je rekao da su dogovorili iznos koji će tražiti od HTV-a, Markulin nije želio s dotičnom brojkom izaći u javnost.