SLIJEDI BERBA

Hajduk u Lisabonu zaradio milijune

15.11.2009 u 17:14

Bionic
Reading

Dok su na stadionu Luz igrali Portugal i BiH, tržišno raspoloženi dioničari 'majstora s mora' mogli su zadovoljno trljati ruke. Senijad Ibričić jest sukrivac za gol, ali pokazao je sve ono što od njega skauti žele vidjeti i tržišna vrijednost mu je definitivno veća nego u petak

Bosanci i Hercegovci ne mogu biti suviše zadovoljni porazom bez postignutog gola u Lisabonu, a samim time ni pred Senijadom Ibričićem nisu lagodni dani. Ipak, neosporni pobjednik je njegov klub.

Ćiro Ibričića gura na bočnu poziciju, no to potencijalnim kupcima može samo doći kao solidan pokazatelj raznovrsnosti bosanskog majstora. Ibro je jučer vukao konce, donosio loptu pred protivničku obranu i vrlo solidno distribuirao loptu isturenijim igračima.

Imao je i puno obrambenih zadaća, stoga ne čudi što nije svih 90 minuta uspio održati vrhunski tempo igre, ali veći dio je igrao 'u petoj'. Lijepo je čuvao loptu, pogotkom u gredu samo je potvrdio da je opasan i glavom, skauti su imali što za zapisati.

Posustao je kada je Alves zabio gol i zbog toga je u medijima ocijenjen prosječno. To je greška, nema spora. Ali desetki na leđima takvi će se gafovi progledati kroz prste, jer ako netko bude keširao za Ibru sigurno ga neće dovoditi da mu čuva drugu stativu.

Ibričić je ljubav prema sredini u kojoj trenutno zarađuje kruh dokazao kada je nedavno iz Estonije poručio da nema ništa protiv da se umirovi u dresu Hajduka. Pretjerano, ali čovjek je definitivno imao volju dugo (ugovor mu traje do ljeta 2012.) ostati. Sada je situacija drugačija, a službenog objašnjenja nema.

Po splitskim štekatima vrti se priča da je do Ibričića doprla podcjenjivačka izjava predsjednika Svaguše koji je na spomen novog ugovora navodno rekao: 'Bosanac može čekati.' Bosanac se, logično, jer je najbolji igrač bijelih, uvrijedio i odlučio podići sidro.

Kako stvari stoje, najizglednije je da će, dođe li dobra ponuda, adresu promijeniti već ove zime. Hajdukova sreća je što u reprezentativnom dresu pokazuje da može igrati na najvišoj razini, jer tu privilegiju u klubu nema. Pitanje je koliko za njega trenutno mogu dobiti, ali bilo bi ga grijeh prodati za manje od pet milijuna eura. Do sada su u odštetu i njegove plaće uložili nešto više od dva milijuna i teško da bi odbili spomenutu 'petardu'. Nakon Lisabona, takav je epilog izgledan.