HAJDUK KAO GRIJEH

Vulić: Najlakše je vrijeđati trenera

10.11.2009 u 12:42

Bionic
Reading

Zoran Vulić nije se dugo zadržao na kormilu Rijeke. Bez potpore navijača nije izdržao i nakon samo 49 dana i šest prvenstvenih utakmica napustio je Kantridu

'Nažalost, treći put u ova dva i pol mjeseca otkako sam na predsjedničkoj funkciji, pod hitno moram naći novog trenera, nadam se da će to biti do kraja ovog tjedna', izjavio je Ivan Turčić nakon odlaska Zorana Vulića. O novim imenima, Nenad Gračan ili Elvis Scorija, još ne želi govoriti. Sinoć je s trenerom Vulićem dogovorio sporazumni raskid ugovora.

'Jednostavno smo ocijenili da je u interesu našeg kluba prekinuti suradnju i nastaviti dva, tri kola da se pripremimo za prvenstvo', rekao je.

Zoran Vulić, Splićanin koji je na Kantridi proveo 49 dana i odradio šest prvenstvenih utakmica (dvije pobjede, dva remija i dva poraza), odlazi onako kako je došao, 'velika srca'.

'Rezultat nije taj koji me je odveo s Kantride. Zna se zašto ja odlazim', kratko je rekao. Slaže se da su mu neugodna navijačka skandiranja 'Vuliću, odlazi!' teško pala, ali to neće promijeniti mišljenje o gradu Rijeci koji će uvijek simpatizirati te dodaje: 'Navijači su navijači, oni će uvijek ostati navijači, u puno navrata imaju pravo. Kada krene loš rezultat, onda je najlakše vrijeđati trenera. Ja apsolutno ne zamjeram njima niti ću im zamjeriti neke stvari preko kojih ja ne mogu proći odlučile su na ovu stranu. Drago mi je da Rijeka ima dobre navijače. To što sam ja iz Hajduka, ja ne mogu promijeniti. Njima to nije odgovaralo, ja im sve opraštam i želim da budu korektni prema sljedećem treneru bez obzira odakle dolazi.'

Tim je riječima jutros odradio i posljednju konferenciju za novinare. Odlazi svojim putem. Rijekini igrači ostaju bez kormila. Već danas 'bijeli' odlaze na Krk pripremati se za 15. kolo i susret s Puljanima na domaćem terenu, 21. studenog. Do zimske stanke čekaju ih još dvije utakmice, s Lokomotivom i Varteksom. Danko Matrljan, bivši igrač Rijeke i trener juniora, mogao bi, priča se, preuzeti momčad do kraja sezone.