ZBOG RASIZMA I NAPADA

Hajduku kazna, Šurjaku suspenzija

04.11.2009 u 15:58

Bionic
Reading

Disciplinski sudac HNS-a Krešimir Vlajčević odredio je kazne vinovnicima zadnjeg derbija, Hajduk je kažnjen s ukupno 50 tisuća kuna, a Šurjak s tri mjeseca obnašanja dužnosti

Kazna Hajduku odnosi se na dva detalja; bili su kažnjeni sa 40 tisuća kuna zbog opetovanog rasističkog hukanja navijača tijekom derbija, pogotovo u trećoj minuti sudačke nadoknade nakon što je Batinić isključio Sammira. Hajduk je dobio po džepu s dodatnih deset tisuća kuna, jer je njihov član uprave fizički i verbalno napao suca nakon dvoboja, a sam Šurjak je za istu stvar kažnjen s tri mjeseca zabrane obnašanja dužnosti.

Da popis kažnjenih bude kompletan, spomenimo i to da je sudac Damir Batinić od kontrolora dobio negativnu ocjenu te da će pauzirati šest utakmica.

Inače, svih pet isključenih igrača u prošlom kolu disciplinski sudac je kaznio sa po jednom utakmicom zabrane igranja, ali i dodatnim novčanim kaznama: Tomislav Martinac (Lokomotiva), Andrej Čaušić (Osijek) i Boris Pandža (Hajduk) moraju platiti po 3.000 kuna, Roberto Punčec (Varteks) 4.000 kuna, a Jorge Campos Sammir (Dinamo) čak 8.000 kuna.

Dalibor Zebić koji je udaljen s klupe na utakmici Lokomotiva-Zadar zbog ulaska u teren za igru kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 1.000 kuna.